Somn insuficient sau dormi prea mult, consecințe dramatice pentru oameni: Care este media ideală VIDEO

Vineri, 29 Octombrie 2021, ora 03:00
8513 citiri
Somn insuficient sau dormi prea mult, consecințe dramatice pentru oameni: Care este media ideală VIDEO
Somnul ideal este cuprins între 6 și 7,5 ore FOTO: Six senses

Un studiu efectuat de către oamenii de știință de la Școala de medicină a Universității Washington din Statele Unite au dezvăluit consecințele foarte grave, pe care le poate avea somnul insuficient sau prea lung, asupra organismului uman. Astfel, experții au constatat că performanțele cognitive ale oamenilor au scăzut dacă au dormit mai puțin de 5,5 ore și mai mult de 7,5 ore pe noapte.

Studiul realizat pe un grup de persoane în vârstă a demonstrat că atât cei care dormeau puțin, cât și aceia care aveau un somn mai lung decât normal, au experimentat un declin cognitiv față de persoanele care au dormit cu moderație, potrivit Medicine.

Somnul insuficient și boala Alzheimer sunt asociate ambele cu un declin cognitiv al oamenilor. Urmărind funcția cognitivă la un grup de adulți în vârstă, de-a lungul a mai multor ani, în raport cu proteinele asociate cu boala Alzheimer și cu măsurile activității creierului, cercetătorii au generat date cruciale care ajută la dezlegarea relației complicate dintre somn, Alzheimer și funcția cognitivă.

”Perioadele scurte și lungi de somn au fost ascoiate cu performanțe cognitive mai scăzute, din cauza somnului insuficient sau a calității slabe a acestuia”, au spus medicii.

Misterul lui Dumnezeu din capul oamenilor: Surprinzătoarea evoluție a creierul uman de la ultima Eră glaciară VIDEO

Alzheimer este principala cauză a declinului cognitiv al adulților în vârstă, contribuind la aproximativ 70% din cazurile de demneță. Somnul insuficient este un simptom comun al bolii și o forță motrice care poate accelera boala.

Cercetătorii au urmărit datele referitoare la somn de la 100 de participanți, a căror funcție cognitivă a fost monitorizată timp de 4 ani și jumătate. Majoritatea (88) nu au avut defieciențe cognitive, iar 11 persoane au fost ușor afectate, iar unul a avut o deficiență cognitivă ușoară.

Umanitatea este complet nepregătită: NASA anunță că Pământul va fi aruncat în întuneric. Catastrofe de trilioane de dolari VIDEO

Rezultatele studiului arată că oamenii sunt afectați dacă dorm mai puțin de 5,5 ore sau mai mult de 7,5 ore pe noapte, iar cei care se încadrează între aceste limite au avut performanțe cognitive normale.

Astfel, experții recomandă pentru cei care au perioade de somn prea scurte sau prea lungi, să se adreseze medicilor pentru a fi tratate.

Cum ții doctorul departe, fără boli de inimă și accident cerebral: Un obicei nocturn reprezintă cea mai bună metodă
Cum ții doctorul departe, fără boli de inimă și accident cerebral: Un obicei nocturn reprezintă cea mai bună metodă
O echipă de experți în afecțiuni cardiovasculare, care a realizat un studiu amplu de-a lungul a zece ani, a făcut o descoperire importantă pentru sănătate. Cercetătorii au constatat cu...
Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
Fostul preşedinte Traian Băsescu afirmă că liderii celor două mari partide din România, Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă, nu se pot compara ”ca şi calibru” cu unii dintre predecesorii...
#somn insuficient, #somn insuficient efecte, #somn insuficient sanatate, #somn sanatate, #somn sanatate boli , #fenomen