Motiunea PNL pe agricultura va fi dezbatuta luni seara

Miercuri, 29 Aprilie 2009, ora 14:52
708 citiri
Motiunea PNL pe agricultura va fi dezbatuta luni seara

Biroul Permanent al Camerei Deputatilor a decis ca dezbaterea in plen a motiunii simple a PNL pe tema agriculturii sa aiba loc intr-o sedinta care va incepe luni, la ora 18.00.

Tot in sedinta de miercuri a Camerei s-a decis ca marti, la ora 10.00, sa aiba loc o sedinta festiva dedicata Zilei Internationale de Lupta impotriva Discriminarii Persoanelor cu Handicap.

Secretarul Sever Voinescu (PD-L) a anuntat ca la sedinta vor fi invitate si persoane cu handicap.

Deputatul liberal Pavel Horj a anuntat luni, in plenul Camerei, depunerea unei noi motiuni simple, intitulata "Agricultura si dezvoltarea rurala, spre dezastru", semnata de 65 de parlamentari.

Anuntul a fost facut imediat dupa ce prima motiune a PNL pe Educatie a fost respinsa prin vot de plenul Camerei.

In textul acestei motiuni, ministrul Agriculturii Ilie Sarbu este acuzat de incompetenta, de denigrarea colaboratorilor, comportament abuziv si dezinformarea deliberata a fermierilor.

Lui Sarbu i se imputa faptul ca adminstreaza domeniul agriculturii si al dezvoltarii rurale in aceeasi maniera in care a facut-o in perioada 2001-2004, ignorand faptul ca Romania a devenit, intre timp, membru al Uniunii Europene.

Initiatorii motiunii il acuza pe Sarbu de incompetenta invocand faptul ca Sarbu a obtinut pentru ministerul sau doar 0,76% din PIB, ca a inlocuit prevederile din programul de guvernare cu un plan de 67 de "dorinte", ca programele initiate pun in pericol reusita celei de-a doua etape a Politicii Agricole Comune si ca nu a elaborat un plan de revizuire a Programului National de Dezvoltare Rurala.

Al doilea cap de acuzare se refera la afirmatiile facute de Sarbu fata de specialistii de la Agentia de Plati si Interventii in Agricultura (APIA). "Un denigrator nu poate conduce eficient o organizatie. Are succes numai conducatorul care stie sa motiveze, nu sa subordoneze. Din pacate, domnul Ilie Sarbu nu face parte din categoria ministrilor care motiveaza", sustin liberalii.

In al treilea rand, lui Sarbu i se reproseaza faptul ca a dezinformat fermierii anuntand ca acesti vor primi ajutoare de 1.400 de lei pentru fiecare hectar cultivat.

"Prin urmare, cei peste 1,2 milioane de mici fermieri care lucreaza peste 70% din terenul arabil al Romaniei, ar beneficia de o bonificatie de peste 6 miliarde de lei, in timp ce valoarea ajutoarelor aprobate prin Legea bugetului nu depaseste 2,4 miliarde de lei", se arata in proiectul motiunii PNL.

Înghesuială electorală la inaugurarea șantierului Spitalului Regional al Olteniei. Lia Olguța Vasilescu a venit cu o bordură VIDEO
Înghesuială electorală la inaugurarea șantierului Spitalului Regional al Olteniei. Lia Olguța Vasilescu a venit cu o bordură VIDEO
Lucrările la noul Spital Regional al Olteniei au început vineri, 26 aprilie, cu ceremonia ”primei lopeți” la care au participat mai mulți politicieni aflați în febra campaniei electorale....
PSD, după trimiterea lui Clotilde Armand în judecată: ”Nicuşor Dan să aleagă dacă merge cu penalii în campanie”
PSD, după trimiterea lui Clotilde Armand în judecată: ”Nicuşor Dan să aleagă dacă merge cu penalii în campanie”
Social-democraţii consideră că, după trimiterea în judecată a inculpatei Clotilde Armand, candidatul pentru Primăria Generală Nicuşor Dan are obligaţia morală să îşi clarifice...
#motiune PNL, #motiune agricultura, #dezbatere motiune , #stiri PNL