Cristian Tudor Popescu: "La acest congres, președintele PNL a fost reales: Klaus Iohannis"

Sambata, 25 Septembrie 2021, ora 23:31
6124 citiri
Cristian Tudor Popescu: "La acest congres, președintele PNL a fost reales: Klaus Iohannis"
Gazetarul Cristian Tudor Popescu FOTO captură Digi 24

Cristian Tudor Popescu este de părere că după Congresul PNL desfășurat sâmbătă, 25 septembrie, adevăratul câștigător este Klaus Iohannis, care a fost „reales președinte PNL”.

„La acest congres președintele PNL a fost reales, Klaus Iohannis. Era președinte în 2014 înainte de a deveni președintele țării și acum a fost reale. Ce s-a întâmplat în relatia Klaus Iohannis – Ludovic Orban care a generat ce a fost la congres pentru mine își avea de mult explicația. 2014, vara, într-o replică a lui Klaus Iohannis, care nu era nici candidat, atunci se bătea cu Crin Antonescu pentru președinția PNL.

"Am avut o discuție cu Iohannis, prima și ultima, din aceea discutie o să decupez o replică. Eu îl întreb ce veți face cu Ludovic Orban și domnul Iohannis imi spune: O să-l las să-și facă numărul. Și l-a lăsat”, a declarat gazetarul, într-un interviu acordat Digi24.

Sfârșitul lui Ludovic Orban în fruntea PNL nu a venit de la Klaus Iohannis, ci de la alți lideri ai PNL care au considerat, după alegerile parlamentare din decembrie 2020, că nu mai este de folos partidului, crede CTP:

„Klaus Iohannis nu a inițiat această cădere a lui Orban, ci liderii importanți ai PNL au considerat că Orban este epuizat după alegerile din 2020, nu mai poate să livreze partidului nimic, ba mai mult a dezavantajat partidul băgându-se la negocieri pentru funcția aia de președinte al Camerei”.

"Era previzibil și Orban știa asta (că va pierde, n.r.) și totuși a dus-o până la capăt cu acei troglodiți din sală, care zbierau, care au mers până în creierul pane ars. Cum poți să vii cu lozinci în sala de tipul vrem libertate nu comunism, supererou Orban. Care comunism, cine venea cu comunism în sală?”, a mai spus CTP.

Liberalii și-au ales președintele pentru următorii patru ani. Florin Cîțu a câștigat alegerile interne cu 60,2% din voturile exprimate de delegații prezenți la Congres.

Florin Cîțu a obținut 2.878 voturi, iar Ludovic Orban - 1.898. Au fost anulate 72 de voturi.

CTP, încântat de noua stea a tenisului românesc: "Are față de jucătoare de top!"
CTP, încântat de noua stea a tenisului românesc: "Are față de jucătoare de top!"
Jaqueline Cristian, locul 73 WTA, s-a calificat, vineri, în turul trei al turneului de categorie WTA 1000 Mutua Madrid Open. Cristian a trecut în turul doi de favorita 22, sportiva cehă...
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
#ctp, #congres PNL, #presedinte PNL, #castigator, #Klaus Iohannis , #stiri politice