Mihalache este Plumb pe aripile presedintelui

Autor: Ciprian Apetrei , profesor, jurnalist
Duminica, 29 Septembrie 2019, ora 16:50
16146 citiri

Mai este cineva care ar trebui sa plece din politica in aceste zile. Dan Mihalache, ambasadorul de la Londra. Care a incalcat grav statutul diplomatic cerand ca toate partidele sa o sustina pe Rovana Plumb.

Ar trebui sa plece odata cu ea. Nu va face asta, sunt sigur.

Dar nu ar fi trebuit sa ocupe vreodata un post atat de important. Cand a fost propus in capul mesei, intai sef de cancelarie la Cotroceni, oameni valorosi i-au spus lui Iohannis ca greseste. Erau oameni care il sustinusera benevol in campanie si care stiau despre ce vorbesc.

Presedintele a raspuns ca va lua in calcul scrisoarea lor, dar a ignorat-o. Ambasadorul a crescut langa Ion Iliescu, Adrian Nastase si Rovana Plumb. Sustinea ca cei din diaspora ar trebui sa voteze doar daca platesc impozite si in Romania.

Instalat in post si-a sarbatorit ziua de nastere la ambasada din Londra cu Titus Corlatean, cel respins de Iohannis pentru un nou post de ministru pentru modul incalificabil in care s-a purtat cu diaspora ca ministru de Externe. Si cu Catalin Sindile, unul din sefii jandarmilor care au batut cu multa bucurie civili, o parte importanta din ei tot din diaspora, la mitingul din 10 august 2018. S-a si laudat public cu aceasta isprava. Ce oaspeti mai potriviti ar fi putut avea?

Asa se intampla cand numesti prea sus oameni care nu se pricep. Candva iti vor aduce prejudicii, ceea ce DM a facut din plin pentru presedinte.

Asta a facut si PSD cu Plumb, au intins coarda prea mult. Amintiti-va ca o alta nominalizare de-a lor a trecut, in ciuda opozitiei presedintelui de atunci. Corina Cretu era o personalitate fara mari defecte sau calitati, dar si fara probleme cunoscute de integritate. S-a descurcat.

Dragnea a distrus insa orice sansa ca un om decent sa aiba vreo functie importanta in PSD. Si asa s-a dus de rapa partidul, de au ajuns Fifor si Orlandooooo cei mai priceputi. La orice.

Este o lectie si pentru Opozitie. Sunt pregatiti cu oameni competenti si cu un minim de moralitate? Asteptarile sunt mari de la ei, presiunile vor fi si mai mari.

Sa ne amintim ca cei "15.000 de specialisti" ai CDR l-au readus pe Iliescu la putere, in 2000.Citeste si:
Nicușor Dan, despre studiul privind ciorile din Cișmigiu: „Unii umblă cu cioara vopsită. Este un proiect decis de cetățeni pe baza unui concurs”
Nicușor Dan, despre studiul privind ciorile din Cișmigiu: „Unii umblă cu cioara vopsită. Este un proiect decis de cetățeni pe baza unui concurs”
Primarul Capitalei Nicușor Dan a venit vineri, 28 ianuarie, cu o explicație după ce în presă a apărut informația că primăria ar fi pregătit un milion de lei pentru un studiu de...
Paznicul Constituției și judecata cu dublă măsură
Paznicul Constituției și judecata cu dublă măsură
Citim deseori în presă că partidele de dreapta nu au reușit să aibă o Curte Constituțională care să le fie „favorabilă“. Curtea Constituțională a României este din nou în...