Turista care a ajuns la spital în timpul vacanței de vis în Grecia: "Călătoria a început foarte bine". Cum își organizează de acum concediile

Duminica, 26 Noiembrie 2023, ora 04:00
5037 citiri
Turista care a ajuns la spital în timpul vacanței de vis în Grecia: "Călătoria a început foarte bine". Cum își organizează de acum concediile
Imagine din Grecia FOTO / Unsplash

În timp ce unii își planifică vacanțele până la cel mai mic detaliu, alții preferă ofertele last minute.

Și unele și altele pot fi pline de situații neprevăzute. Este întâmplarea relatată de o jurnalistă care scrie pentru insider.com. Aceasta a povestit cum a ajuns o urgență medicală să-i schimbe cu totul perspectiva despre călătorii.

"Călătoria a început foarte bine"

"Această vară, logodnicul meu și cu mine am făcut în sfârșit vacanța de două săptămâni în Grecia pe care o visam de ani de zile. Când călătoresc, creez itinerarii extrem de detaliate care dictează unde și când voi mânca sau voi vizita obiective turistice, uneori până la minut.

Am petrecut luni întregi creând itinerarul nostru, iar totul trebuia să fie perfect — ceea ce înseamnă, desigur, că nu va fi."

"La o săptămână de la începutul călătoriei, ne bucuram de lumina aurie a apusului peste Marea Egee de pe terasa vilei închiriate din Atena. În acea zi, am împrumutat un produs de protecție solară de la un prieten după ce am uitat crema mea.

Am pielea sensibilă și avusesem o reacție urâtă la acest brand o dată înainte, dar doar după ce l-am folosit zilnic timp de luni de zile. M-am gândit că o pulverizare rapidă nu ar putea face niciun rău.

În ziua următoare, mi-a apărut o erupție pe piept. Era inconfortabil, dar eram hotărât să nu las o mică mâncărime să ne afecteze planurile.

Am plecat din Atena spre Creta, unde ne-am cazat în vila noastră de vis, o fostă reședință venețiană transformată într-un hotel boutique, în inima orașului Chania.

"Din nefericire, iritația se răspândise pe gât și pe brațe peste noapte. După ce am încercat câteva remedii, am mers la spital."

"Erupția devenea din ce în ce mai gravă"

"După două vizite la farmacie și trei tipuri de medicamente pentru alergie, am fost internată în spital pentru că erupția devenea din ce în ce mai gravă.

În următoarele 12 ore, am primit mai multe doze de cortizon administrat prin perfuzie în timp ce mă rugam pentru un miracol. Din păcate, fără noroc.

După ce am refuzat sfatul de a rămâne peste noapte, mi s-au impus câteva condiții pentru a putea pleca: fără alcool, fără ciocolată și absolut deloc expunere la soare."

"Să renunț la planuri s-a dovedit a fi un lucru bun"

"Primele două au fost nefavorabile, dar a treia a pus efectiv la colț itinerariul meu bine pus la punct.

Faptul că am fost nevoită să renunț la planuri s-a dovedit a fi un lucru bun.

Fără expunerea la soare, trebuia să găsesc o modalitate de a mă bucura de timpul petrecut pe o insulă însorită, evitând razele UV.

După ce am depășit dezamăgirea de a rata excursia cu barca alături de familie și l-am convins pe logodnicul meu să se bucure de celebrele nisipuri roz de la Plaja Elafonisi fără mine, am acceptat libertatea neașteptată a unei zile fără niciun plan.

Nu am fost niciodată genul care călătorește singur, dar nu era nicio șansă să îmi petrec restul vacanței de vis în pat.

M-am surprins pe mine însămi bucurându-mă din plin de ziua mea petrecută singură pe Creta."

"Învățam să privesc în jur la lucrurile incredibile"

"Îmbrăcată într-o rochie care acoperea fiecare centimetru al erupției mele, am explorat magazinele locale și am luat prânzul pe o terasă umbroasă cu vedere la port.

Fără niciun loc anume către care să mă grăbesc, am observat că învățam să privesc în jur la lucrurile incredibile, să ascult sunetele și să simt mirosurile într-un mod în care în mod normal nu aș fi făcut-o.

Încetinind ritmul, am reușit să trăiesc orașul mai profund și cu mai mult sens."

"Poți să ratezi multe când ești fixat să te ții de un plan"

"Deși itinerariile de călătorie sunt utile, această experiență m-a învățat că poți să ratezi multe când ești fixat să te ții de un plan. Uneori, cele mai frumoase momente de călătorie sunt cele în care dai peste ele întâmplător.

La următoarea mea călătorie, cred că voi lăsa o zi sau două libere și voi vedea simplu ce descopăr".

O fetiță de 4 ani a murit după ce a sărit în fața unei mașini, la Orăștie. Poliția a deschis o anchetă
O fetiță de 4 ani a murit după ce a sărit în fața unei mașini, la Orăștie. Poliția a deschis o anchetă
IPJ Hunedoara a anunțat că o fetiţă de 4 ani, din Orăştie, lăsată nesupravegheată, a sărit în faţa unei maşini, fiind grav rănită. Copila a fost dusă de urgenţă la spitalul din...
Spitalul din România care nu mai primește decât cazurile foarte grave. Ce se întâmplă cu bolnavii
Spitalul din România care nu mai primește decât cazurile foarte grave. Ce se întâmplă cu bolnavii
Spitalul Judeţean Târgu-Jiu anunţă, miercuri, 24 aprilie, că numărul de paturi în secţiile de Chirurgie a fost redus pentru reabilitarea energetică a Secţiei Chirurgie Generală 1 şi a...
#vacanta grecia, #spital, #experienta, #schimbari, #planificare , #stiri vacanta