Presa de azi: Basescu, remorcherul politic al lui Vasile Blaga

Luni, 12 Mai 2008, ora 06:40
2727 citiri
Presa de azi: Basescu, remorcherul politic al lui Vasile Blaga

Blat la restaurant, titreaza luni Ziua, precizand ca Basescu e nemultumit de campania lui Blaga pentru primaria Bucurestiului. Seful statului s-a intalnit duminica, la un restaurant, cu Vasile Blaga, Liviu Negoita si Adriean Videanu, carora le-a cerut insistent competitie si nu dezbatere cu adversarii si un ritm mai alert de campanie.

Basescu le-a comunicat celor trei democrat-liberali ca, in opinia sa, o campanie de genul "solutii, nu discutii" este insuficienta pentru castigarea Bucurestiului. Presedintele a atacat dur PSD, partid pe care l-a acuzat ca vrea sa-si transeze probleme din interior pe baza voturilor bucurestenilor.

Presedintele le-a spus democrat-liberalilor ca, din propria sa experienta, in batalia electorala pentru cucerirea Capitalei, invingatorii sunt decisi in urma unei lupte politice directe intre adversari, care stabileste ce candidat isi mobilizeaza mai eficient nu doar electoratul partidului sau, ci si nehotaratii.

Seful statului i-a avertizat pe democrat-liberali ca, pe langa electoratul fidel social-democrat, PSD va "culege" in Bucuresti si voturi ale nehotaratilor, aspect ce dezavantajeaza, din acest punct de vedere, PDL. El a mai aratat ca o strategie de non-combat a PDL, de prezentare stricta a unor proiecte, nu va atrage oamenii la vot, indecisii indreptandu-se astfel catre candidatul "independent" al PSD.

Basescu: sunt si am fost intotdeauna in spatele lui Blaga, scrie Evenimentul Zilei. Dupa ce presa l-a bagat pe candidatul PDL la Primaria Capitalei in malaxorul aranjamentelor electorale invocate recent de seful statului, presedintele Traian Basescu a iesit duminica la brat cu "prietenul" Vasile Blaga, scotandu-l din zona "blaturilor".

Basescu s-a intalnit la un restaurant din Bucuresti, in apropierea sediului PDL, cu liderii democrat-liberali Adriean Videanu, Liviu Negoita si Vasile Blaga, "trei prieteni" pe care i-a descris drept "un primar in functie, un alt primar de sector in functie si viitor primar si viitorul primar al Capitalei".

In spatele lui Blaga "sunt si am fost intotdeauna", a spus presedintele fara a ascunde ca "si-ar dori" ca el sa castige primaria si nu doar pentru un singur mandat.

"Astazi nu este un blat", a tinut seful statului sa precizeze din start la iesirea din restaurantul unde, spune el, a aflat, alaturi de "prietenii" sai, ca a fost ales presedinte.

El a indicat in schimb, foarte deschis, in fata camerelor Realitatea TV, care ar fi "blaturile" la care s-a referit marti, in interviul la RRA. "Cel mai odios mi se pare cel in care domnul Iliescu si-a impins propriul candidat, Geoana si-a impins si el propriul candidat alaturi de Vanghelie si rezultatul in voturi va fi motivul de transare a echilibrului in PSD", a spus el, deplangand "deprecierea" din PSD.

Din Gandul aflam ca Basescu ii arata lui Blaga cum se da in dusman. "Am luat masa cu trei prieteni. Ne-am intalnit un fost primar, un primar in functie (n.r. Adriean Videanu), un alt primar in functie si viitor primar (n.r. Liviu Negoita) si viitorul primar (n.r. Vasile Blaga). Ei sunt echipa mea de campanie. Am toata increderea in Blaga si in cei care il sustin. Am discutat despre Bucuresti. Niciun partid nu poate pune la un loc un fost primar, un primar general in functie, un primar de sector si un viitor primar general", sunt vorbele prin care presedintele Traian Basescu si-a anuntat intrarea in campania electorala.

Dupa aceasta mica incalzire, seful statului i-a dat o lectie de lupta politica lui Vasile Blaga, candidatul PD-L la primaria generala. Fara sa sovaie, Traian Basescu a atacat la baioneta PSD si pe independentul Sorin Oprescu, precizand ca blatul de care vorbea saptamana trecuta este in aceasta zona.

"Azi nu este un blat. Cel mai odios blat mi se pare cel in care domnul Iliescu si-a impins propriul candidat, Geoana si-a impins si el propriul candidat, alaturi de Vanghelie, si rezultatul in voturi al bucurestenilor va fi motivul de transare al echilibrului de putere in interiorul PSD. Nu am crezut ca in Romania deprecierea unui partid poate merge atat de jos ca la PSD.

Sa utilizeze votul bucurestenilor pentru a-si transa problemele interne ale partidului. Acest Oprescu mi-a fost viceprimar, prin delegarea de competenta i-am dat in mana Bucurestiul si, cand a vazut, a fugit sa se faca senator", a spus Basescu.

Dezlantuit, presedintele i-a atacat si pe Cozmin Gusa (PIN) si Aurelian Pavelescu (PNTCD). "Blatul a fost si la PSD, si in zona intalnirii dintre Gusa si Hrebenciuc, blatul este si in zona negocierilor pe care le poarta avocatul ala mic cu capul mare si cu voce ridicata, Pavelescu, care incearca sa-si asigure un post in negocierile cu Diaconescu care nici macar nu va intra in turul doi", a precizat Traian Basescu.

Basescu, remorcherul politic al lui Vasile Blaga, este titlul din Adevarul. Seful statului s-a transformat in sfatuitorul tandemului Blaga-Negoita. El le-a transmis ca trebuie sa inceapa batalia politica.

Dupa un pranz alaturi de candidatul PD-L la primarie, Vasile Blaga, presedintele Traian Basescu s-a angajat in declaratii electorale fatise. Seful statului s-a intalnit, duminica la amiaza, sa ia masa cu Vasile Blaga, Adriean Videanu, Primarul Capitalei si seful de campanie, Liviu Negoita, la restaurantul "Uptown" de pe Aleea Alexandru, aproape de sediul PD-L din Modrogan.

"Este o zi de duminica, m-am intalnit cu trei prieteni. Suntem un fost primar, un primar in functie si viitorul primar", a spus seful statului jurnalistilor care asteptau in fata restaurantului, amintindu-si ca acolo a aflat in 2004 ca a castigat alegerile prezidentiale.

La pranz, seful statului le-a cerut liderilor PD-L ca in afara proiectelor pentru Bucuresti sa initeze si o dezbatere politica. Presedintele s-a dat de exemplu pe sine, amintindu-le celor trei lideri PD-L ca el a castigat primaria si presedintia si pe dezbateri politice.

PD-L va insista pe ideea continuitatii proiectelor de partid la Primaria Capitalei initiate de presedinte, continuate de Videanu si lasate mostenire lui Vasile Blaga si care tin de infrastructura, parcari, trafic, transport public.

Basescu & friends - "Blat" duminical cu PDL, titreaza si Jurnalul National. Dupa intalnirile tensionate de la Palatul Cotroceni (ultima joi dupa-amiaza) pe tema lipsei de agresivitate a PDL in campania electorala, presedintele Traian Basescu s-a impacat cu liderii democrat-liberali duminica dupa-amiaza la restaurantul din vecinatatea sediului PDL.

Pontul l-a primit Realitatea TV, astfel incat iesirea din restaurant sa poata fi transmisa alegatorilor impreuna cu declaratiile de sustinere ale presedintelui "neutru" in campanie. "E o intalnire de duminica", a sustinut seful statului.

"Cu trei prieteni: un fost primar alaturi de un primar in functie (Videanu), un alt primar in functie (Negoita) si viitorul primar al Capitalei (Blaga)", a adaugat el, manifestandu-si "toata increderea" ca Blaga va castiga. Blatul la care s-a referit la radioul public si in care presa a identificat intalnirea Blaga-Diaconescu nu i-ar fi vizat pe acestia.

"Cel mai odios blat este cel prin care Ion Iliescu si-a impins propriul candidat, Mircea Geoana si-a impins si el propriul candidat, alaturi de Vanghelie", a explicat acum presedintele.

Cotidianul ne anunta ca Basescu il sustine fatis pe Vasile Blaga pentru Primaria Capitalei. Traditia intalnirilor dintre presedintele Traian Basescu si liderii PD-L prin restaurantele Bucurestiului a continuat duminica cu un nou episod. De data aceasta, un episod de campanie electorala, filmat de Realitatea TV la restaurantul Up Town.

La iesirea din restaurant, Basescu si-a afirmat public sustinerea pentru Vasile Blaga, candidatul PD-L la Primaria Capitalei si a aruncat cateva sageti catre contracandidatii sai, in timp ce dadea mai multe explicatii despre "blatul" la care s-a referit cu cateva zile inainte intr-un interviu pentru Radio Romania Actualitati.

Gabriela Firea a intrat în campanie electorală încă din prima zi de la nominalizare: „Acum avem o şansă în plus. Votul trebuie să fie util”
Gabriela Firea a intrat în campanie electorală încă din prima zi de la nominalizare: „Acum avem o şansă în plus. Votul trebuie să fie util”
Preşedintele PSD Bucureşti, Gabriela Firea, proaspăt desemnată candidatul social-democraților la Primăria Capitalei, și-a început deja discursurile de candidat, marți, 23 aprilie, la nici...
Românii au investit sume record în titlurile de stat. Depozitele în lei ale populației la bănci, la un maxim istoric
Românii au investit sume record în titlurile de stat. Depozitele în lei ale populației la bănci, la un maxim istoric
Românii au investit o sumă record de aproape 3,2 miliarde de lei, echivalentul a 643 milioane de euro, în titluri de stat Fidelis, săptămâna trecută. De asemenea, depozitele în lei ale...
#Basescu, #Blaga, #campanie, #PDL, #PSD , #PDL