Ponta regreta ca a spus ca Iohannis va pierde procesul cu ANI: Era campanie

Marti, 25 Noiembrie 2014, ora 16:23
4953 citiri
Ponta regreta ca a spus ca Iohannis va pierde procesul cu ANI: Era campanie
Foto: Guvernul Romaniei

Premierul Victor Ponta a evitat sa spuna, marti, daca isi mentine afirmatia facuta in urma cu cateva saptamani potrivit careia ICCJ ii va da un verdict nefavorabil lui Klaus Iohannis.

"Era campanie. Imi pare rau de multe lucruri pe care le-am spus in campanie si acum incerc doar, repet, sa inteleg. Si asa cum am invatat din victorii, o sa invat si din infrangeri", a spus Ponta, raspunzand unei intrebari.

Victor Ponta: Iohannis va fi declarat incompatibil

Ponta a sustinut ca acum e important ca PSD sa asigure o guvernare buna si sa demonstreze ca lucruri spuse in campanie referitoare la renuntarea la cota unica, majorarea taxelor si impozitelor, desfiintarea DNA, au reprezentat "minciuni".

"S-a spus in campanie ca renuntam la cota unica. Nu renuntam, nu s-a pus niciodata problema, dar acum avem ocazia sa dovedim ca a fost o minciuna", a precizat Ponta, potrivit Mediafax.

Procesul de incompatibilitate al lui Klaus Iohannis se judeca in ianuarie

In 27 octombrie premierul Victor Ponta a spus ca Klaus Iohannis, la vremea respectiva candidatul ACL la alegerile prezidentiale, va fi declarat incompatibil pe 18 noiembrie.

"Daca ma intrebati pe mine cred ca au judecat cu intelepciune, dupa 17 noiembrie nu va mai fi niciun fel de presiune, va fi un primar ca toti ceilalti primari care au pierdut procesele", a incheiat premierul, referindu-se la fixarea de atunci a termenului de 18 noiembrie de catre magistratii Inaltei Curti pentru judecarea cererii ANI privind procesul de incompatibilitate a lui Klaus Iohannis.

Iohannis, verdict la anul

Inalta Curte a admis, marti, recursul facut de Agentia Nationala de Integritate in dosarul de incompatibilitate al lui Klaus Iohannis si a fixat ca termen de judecata data de 14 ianuarie, cu citarea partilor.

Practic, ICCJ a anulat decizia Curtii de Apel Alba Iulia si a decis sa rejudece cazul.

Cei trei judecatori din completul Inaltei Curti au admis actiunea depusa de ANI, ceea ce inseamna ca motivele invocate de agentie au fost considerate temeinice.

Prin urmare, la termenul din 14 ianuarie isi vor prezenta punctele de vedere atat reprezentantul ANI, cat si Klaus Iohannis sau un reprezentant al sau, in conditiile in care liderul PNL va depune in luna decembrie juramantul de presedinte al Romaniei.

Totodata, este asteptata cu interes decizia Curtii Constitutionale, care va judeca in data de 9 decembrie sesizarea de neconstitutionalitate depusa de primarul din Tuzla cu privire la un articol din legea ANI. Astfel, daca articolul este declarat neconstitutional, cazul Iohannis ia o alta turnura, putand fi considerat incheiat, sustin specialistii.

Dan Barna acuză: Ciolacu, Ciucă și Iohannis vor "să le spună românilor că nu mai au speranţă"
Dan Barna acuză: Ciolacu, Ciucă și Iohannis vor "să le spună românilor că nu mai au speranţă"
Alianţa Dreapta Unită şi-a lansat vineri, 26 aprilie la Buzău, candidaţii pentru alegerile locale, vicepreşedintele USR Dan Barna formulând cu acest prilej o serie de critici la adresa...
Firea nu mai vrea sa audă de scandalul azilelor groazei: "Nu am de ce să plătesc eu ceva ce nu am greşit"
Firea nu mai vrea sa audă de scandalul azilelor groazei: "Nu am de ce să plătesc eu ceva ce nu am greşit"
Gabriela Firea, candidatul PSD pentru Primăria Generală a Capitalei, reafirmă că nu are nicio vină în scandalul azilurilor, care a devenit anchetă penală. „Nu am de ce să plătesc eu...
#Ponta Iohannis decizie ICCJ, #Ponta afirmatii campanie Iohannis, #Iohannis ICCJ proces incompatibilitate , #Klaus Iohannis
Comentarii
R
razek
rank 1
Foaie verde si-o lalea, ia mai da-te 'n ......Ponta mea, mai.....
Poza niculaeda
niculaeda
rank 5
"Ponta regreta ca a spus ca Iohannis va pierde procesul cu ANI: Era