Avem ministru nou la Sanatate: Iohannis a dat unda verde pentru Vlad Voiculescu

Vineri, 20 Mai 2016, ora 11:41
2259 citiri
Avem ministru nou la Sanatate: Iohannis a dat unda verde pentru Vlad Voiculescu
Foto: Facebook / Vlad Voiculescu

Vlad Voiculescu, propus de premierul Dacian Ciolos pentru functia de ministru al Sanatatii si acceptat de presedintele Klaus Iohannis, va depune juramantul vineri, la ora 14:00, la Palatul Cotroceni.

Surse guvernamentale au anuntat inca de marti ca Vlad Voiculescu este sustinut de premierul Ciolos pentru functia de ministru al Sanatatii, dupa demisia lui Patriciu Achimas Cadariu, inregistrata in urma cu 10 zile in contextul scandalului dezinfectantilor diluati.

Pana in prezent interimatul la Sanatate a fost detinut chiar de seful Executivului.

Joi seara, intr-o emisiune de televiziune, premierul Dacian Ciolos a declarat ca a avut in vedere doua persoane diferite pentru aceasta pozitie in guvern, un medic de cariera si pe cineva din afara sistemului, si a decis sa isi asume riscul de a-l propune pe Vlad Voiculescu, "care este un economist cu experienta de management in sistemul financiar, dar care de cativa ani de zile a avut ocazia sa cunoasca bine sistemul medical".

Ciolos confirma: Vlad Voiculescu va fi ministrul Sanatatii - cand va depune juramantul (Video)

Vlad Voiculescu s-a intors in Romania la finalul anului trecut, dupa ce a petrecut 14 ani in Viena, unde a absolvit cursurile de licenta si master ale Vienna University of Economics and Business Administration si a acumulat o experienta de peste 10 ani in domeniul financiar.

Din decembrie 2015, Vlad Voiculescu este seful de Cabinet al ministrului Finantelor, Anca Dragu.

Averea viitorului ministru al Sanatatii: Cati bani tine Vlad Voiculescu in banci, actiuni sau "la saltea"

Totodata, acesta este implicat in mai multe proiecte sociale in special in domeniul sanatatii. El este initiatorul MagiCAMP, iar din vara anului 2013 indeplineste rolul de vicepresedinte si trezorier al European Cancer Patient Coalition.

Vlad Voiculescu a initiat "reteaua citostaticelor", un program prin care mai multi voluntari au transportat din strainatate in Romania, timp de cativa ani, medicamente esentiale in tratamentul cancerului, care nu se gaseau deloc in spitalele si farmaciile din tara noastra.

Marcel Ciolacu, după ce a scos Buzăul din Moldova: ”Sunt român, mama era din Tecuci...”
Marcel Ciolacu, după ce a scos Buzăul din Moldova: ”Sunt român, mama era din Tecuci...”
Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a revenit cu precizări după ce a declarat că ”Buzăul nu e în Moldova”. Afirmația a fost făcută în legătură cu autostrada care va lega Moldova de...
Strada surpată la Slănic s-a construit peste o mină. Ciolacu: ”Ce vreţi să fac? Să ştiu unde s-au făcut drumurile peste mine?”
Strada surpată la Slănic s-a construit peste o mină. Ciolacu: ”Ce vreţi să fac? Să ştiu unde s-au făcut drumurile peste mine?”
Prim-ministrul Marcel Ciolacu a afirmat, întrebat despre situaţia de la Slănic, Prahova, unde o stradă s-a surpat, formându-se un crater de doi metri, că a fost făcut un drum peste o mină....
#Vlad Voiculescu juramant ministrul Sanatatii , #ministrul Sanatatii