Carmen Dan ii reproseaza lui Grindeanu ca n-a comunicat. Nu s-a simtit condusa de Dragnea si si-a dat demisia din solidaritate

Joi, 15 Iunie 2017, ora 10:40
8201 citiri
Carmen Dan ii reproseaza lui Grindeanu ca n-a comunicat. Nu s-a simtit condusa de Dragnea si si-a dat demisia din solidaritate
Foto: Facebook/Carmen Dan

Ministrul de Interne, Carmen Dan, a anuntat joi dimineata ca si-a depus demisia inca de miercuri, impreuna cu mai multi colegi din Guvern. Carmen Dan a mai spus si ce-i reproseaza premierului Sorin Grindeanu: Ca nu a comunicat.

"Mi-am dat demisia ieri, eu si cred ca multi alti colegi de-ai mei", a spus Carmen Dan joi dimineata. "Eu cred ca s-au inregistrat demisiile noastre, au ajuns la Secretariatul General al Guvernului, dar o sa verific.

Pana cand demisia nu se publica in Monitorul Oficial, ocupam inca aceste portofolii, dar trebuie sa avem grija sa nu ne depasim competentele expres prevazute de lege", a mai completat aceasta.

Din punctul sau de vedere, demisiile sunt "un act de solidaritate intre noi, membrii Guvernului. Eu am inteles ca trebuie sa lucram in echipa".

Desi si-a dat demisia, Carmen Dan sustine ca nu e de parere ca a facut parte din cel mai slab guvern. Totusi, remarca ea, "nu am primit aceste mandate cadou, rolul a fost de a munci impreuna si a implementa un act de guvernare (...) nu pe domenii, nu pe bucati".

"O masura care era in responsabilitatea unui minister avea efect si in planul Guvernului", a explicat ministrul, referindu-se la ministerele a caror activitate a fost criticata sau considerata insuficienta.

Top 3 ministri ASA NU din Cabinetul Grindeanu, dupa analiza lui Valcov

Legat de ce s-a intamplat miercuri seara, in sedinta CEx, Carmen Dan a explicat: "Ieri ar fi trebuit sa fie o analiza, care sa fie centrata pe un dialog. Ideea fericita ar fi fost sa continuam in aceasta formula, insa premierul nu a vrut sa intre in dialog".

De fapt, acesta este si reprosul lui Carmen Dan pentru seful Executivului, ca nu a comunicat. "Dovada cea mai clara a fost ieri, cand a ales sa paraseasca CEx fara sa comunice, fara a manifesta nicio intentie de dialog. Putea sa vorbeasca si cu noi", a mai spus ministrul.

"Avand acest spirit de solidarite, am anuntat ca astfel intelegm noi sa gasim o cale de a da un semnal ca lucrurile trebuie rezolvate intr-un fel sau altul", a completat Carmen Dan.

"Sunt solidara cu toti colegii mei din PSD si, din cate am inteles, si cu colegii de la ALDE. Nu trebuie sa uitati ca sunt un ministru PSD. Nu trebuie sa fim autosuficienti, ca nu ne-a trimis nimeni in Guvern, si sa stam acolo pe scaune cu euforie ca suntem ministri", a subliniat ministrul.

Cat despre Sorin Grindeanu, "la momentul acesta e singur", a apreciat ea.

Intrebata daca lucrurile stau asa cum le-a expus Grindeanu miercuri seara, cand a afirmat ca Liviu Dragnea vrea sa detina toata puterea, Carmen Dan a replicat: "Nu am avut niciun moment sentimentul ca sunt condusa, nici politic, nici administrativ".

Citeste si despre ce urmeaza sa se intample astazi, dar si care este mesajul transmis joi dimineata de premierul Grindeanu catre membrii PSD.

Joi, presedintele PSD, Liviu Dragnea, a convocat un nou Comitet Executiv.

Eveniment Quarterly Report

Cazul Cherecheș ar putea grăbi achiziționarea brățărilor electronice pentru persoanele cercetate: ”Costurile pentru prinderea lui au fost majore”
Cazul Cherecheș ar putea grăbi achiziționarea brățărilor electronice pentru persoanele cercetate: ”Costurile pentru prinderea lui au fost majore”
Prim-ministrul Marcel Ciolacu a anunțat vineri seară, 1 decembrie, că a solicitat în şedinţa de guvern achiziţionarea de brăţări pentru persoanele cercetate de autorităţile statului,...
Ce îl supără cel mai mult pe liderul PSD la actuala coaliție cu PNL: ”Mai aveam puţin şi închideam țara”
Ce îl supără cel mai mult pe liderul PSD la actuala coaliție cu PNL: ”Mai aveam puţin şi închideam țara”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat vineri, 1 decembrie, că România avea nevoie de stabilitate în momentul în care s-a format actuala coaliţie de guvernare, cu cei din PNL. ”În momentul...
#Carmen Dan demisie, #Carmen Dan demisie Grindeanu, #Carmen Dan demisie ministri PSD , #ministru de Interne