Antonescu: Diaconu se retrage de pe lista candidatilor la europarlamentare

Joi, 13 Martie 2014, ora 21:42
3864 citiri
Antonescu: Diaconu se retrage de pe lista candidatilor la europarlamentare

Mircea Diaconu se va retrage de pe lista PNL pentru alegerile europarlamentare in luna mai, a anuntat, joi, liderul liberalilor, Crin Antonescu.

Totodata, Crin Antonescu a spus ca a aflat de comunicatul ANI privind incompatibilitatea lui Diaconu si ca PNL va actiona in consecinta, transmite Realitatea TV, citand agentia Mediafax.

ANI cere din nou Senatului revocarea lui Mircea Diaconu (Video)

"Am vazut comunicatul ANI de ieri, am luat act de acest comunicat si vom proceda in consecinta. Cand se va depune lista si care va fi forma ei definitiva o sa va anuntam, pentru ca aceasta este o decizie pe care o vom lua la nivelul conducerii", a spus liderul liberalilor, aflat joi la Ramnicu Valcea.

Mircea Diaconu, achitat in dosarul de conflict de interese. Va plati doar o amenda

Intrebat inca o data de jurnalisti daca Mircea Diaconu se va retrage sau nu din cursa pentru europarlamentare, Crin Antonescu a spus: "Nu auziti ce va spun? Se retrage".

Mircea Diaconu: Nu intentionez sa ma retrag

Totusi, Mircea Diaconu sustine ca nu intentioneaza sa isi retraga candidatura de la alegerile pentru Parlamentul European, adaugand ca asteapta raspunsul unei contestatii facute la decizia de incompatibilitate a ANI, astfel incat instanta sa fie cea care va decide daca el poate sau nu sa intre in cursa.

Mircea Diaconu ramane cu decizia de incompatibilitate

Curtea de Apel Bucuresti a decis, joi, achitarea lui Mircea Diaconu pentru conflict de interese. Decizia nu este definitiva si, potrivit unui comunicat al Agentiei Nationale de Integritate (ANI) "nu influenteaza in niciun fel interdictia de a ocupa o functie sau o demnitate publica, respectiv cea de membru al Parlamentului European".

In pofida acestui fapt, premierul Victor Ponta a transmis, intr-o postare pe Facebook, ca se bucura de decizia instantei, ca il apreciaza pe fostul actor si ca "ii ureaza mult succes in reprezentarea Romaniei in Parlamentul European".

Citește și:
Raed Arafat anunță ce se întâmplă cu școlile în contextul ninsorilor abundente din ultimele zile
Raed Arafat anunță ce se întâmplă cu școlile în contextul ninsorilor abundente din ultimele zile
Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, a declarat duminică, 5 februarie, că până în acest moment nu au fost făcute solicitări pentru închiderea școlilor din...
Cât de mult va afecta România embargoul UE asupra motorinei rusești. Anunțul lui Virgil Popescu
Cât de mult va afecta România embargoul UE asupra motorinei rusești. Anunțul lui Virgil Popescu
Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a anunțat duminică, 5 februarie, că nu există motive de îngrijorare din cauza embargoului asupra motorinei ruseşti pentru că toţi marii importatori de pe...