O altfel de revista a presei. Esential in 19 iulie 2020

Luni, 20 Iulie 2020, ora 07:32
2356 citiri
O altfel de revista a presei. Esential in 19 iulie 2020
Foto: Pixabay

Ziare.com va prezinta o colectie a informatiiilor interesante publicate astazi in presa romaneasca. Sunt, asa cum le spune si titlul, lucrurile cu care consumatorul de presa locala sau centrala ar trebui sa ramana dupa ziua de azi, informatii selectate de Paul Alexandru.

WC-urile fara pereti despartitori, nunta de 300 de invitati si rocada PNL-PSD-ALDE. Mai multe titluri din acest weekend, in articol:

ROMANIA NOASTRA

-> Un fost director de la Protectia Copilului Teleorman a fost gasit de ANI in conflict de interese pentru ca a aprobat mutarea sotiei, angajata in aceeasi institutie, de la un compartiment la altul

-> Intarzierile din Prelungirea Ghencea (I) | Dupa patru ani si 12 proteste ale locuitorilor din zona, "lucrarile sunt undeva sub 8%"

-> In urma cu opt ani, liderii USL, Liviu Dragnea, Victor Ponta si Crin Antonescu promiteau ca incep lucrarile la Autostrada Sudului. Dupa opt ani, soferii merg tot pe vechiul drum national la care, pana in 2023, se fac lucrari de modernizare.

-> WC-uri si dusuri fara pereti despartitori la o scoala din Zimnicea. Primarul se lauda cu asta.

-> In ziua cu cele mai multe noi infectari, artistii chemati de Primaria Sectorului 5 la un concert in parc s-au pupat cu fanii.

-> Abateri grave in tren. O femeie s-a certat cu politistii pentru ca nu a vrut sa poarte masca si a acuzat membrii guvernului de satanism. Amenzile nu-i sperie pe cei care nu poarta masca. Doar mustrati de alti calatori accepta, uneori, sa o poarte.

-> In ultima saptamana, Romania are printre cele mai mari rate de infectare din Uniunea Europeana. Desi Spania si Marea Britanie au anuntat mai multe cazuri, raportat la populatie, Romania si Bulgaria au depasit Suedia si sunt acum pe primele doua locuri.

-> Ambulantele asteapa la coada, spitalele sunt pline. Tot mai multi romani se imbolnavesc, spitalele sunt deja pline, iar cadrele medicale tot mai obosite dupa luni de lupta.

AVEM O JUSTITIE

-> Poveste demna de filmele de comedie: doi politisti de la Rutiera au ratat capturarea a trei tone de cocaina pentru ca s-au lacomit la o spaga de 1.000 de euro.

-> Instanta a ramas in pronuntare in dosarul de evaziune fiscala si spalare de bani al fostului deputat PSD, Vladut Cosma

MAI PUTINI BANI

-> Seful Companiei Municipale de Publicitate a Gabrielei Firea plateste reclame cu #sparanghel si #lepragalbena pe Facebook.

-> Eurostat: Romania, printre tarile UE cu cea mai ridicata rata anuala a inflatiei in luna iunie.

-> Florin Citu spune ca se va adopta Noua casa, dar da de inteles ca nu prea e pentru tineri, ca nu multi isi permit noul avans.

-> Afaceristul Ciolacu: datorii de 1,5 milioane de lei, cifra de afaceri de un milion.

-> Preturile au crescut pe litoral. Sezlongurile costa chiar si 50 de lei pe zi.

-> Peste 22 de milioane de lei au intrat in buzunarul angajatilor Administratiei Strazilor din Bucuresti.

MAI MULTA POLITICA

-> Orban, despre "DNA-ul padurilor": Legea USR este neserioasa si-i va scapa pe toti cei prinsi / Ei vand un slogan doar

-> Tariceanu, seful ALDE, in ziua cu aproape 800 de cazuri de Covid: "Internarea fortata chiar si pentru 5 minute este arest!"

-> Dumitru Buzatu, liderul PSD Vaslui: "Nu cred in coronavirus. Evident, cred in Dumnezeu"

-> Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului si Memoria Exilului Romanesc (IICCMER) isi exprima dezaprobarea ferma fata de elogierea dictatorului Nicolae Ceausescu de catre primarul PSD, Mihai Balan.

-> Partidul proaspat infiintat de Robert Negoita are sediul in curtea societatilor Primariei Sectorului 3 care se ocupa de spatii verzi si salubrizare.

-> Baroul tergiverseaza excluderea din avocatura a lui Ponta, care a castigat 360 mii Euro inseland oameni.

-> Consilierul local PSD, Adrian Mirea, din Rosiorii de Vede, n-a tinut cont de pandemie si a organizat, in cinstea fiului sau si a noii sale fiice, o nunta de poveste cu peste 300 de invitati.

-> Vlad Voiculescu a fost anchetat si audiat in secret de DIICOT pentru disparitia unor documente secret de stat. Dosarul a fost clasat in decembrie 2019 iar Vlad Voiculescu a scapat de acuzatiile de divulgare a informatiilor secret de stat si neglijenta in pastrarea informatiilor clasificate.

-> UNPR-ul lui Oprea a avut sediu intr-o unitate militara NATO, sub nasul actualului ministru.

-> Badalau anunta ca toata organizatia PNL Giurgiu trece la PSD, iar liderul va candida la primarie. Dan Motreanu anunta ca 600 de membri ai organizatiei ALDE Giurgiu s-au alaturat PNL.

-> Spitalul modular al lui Firea este nefunctional, la doua luni de la inaugurarea electorala.

-> Gabriela Firea, umor involuntar: "Stiu ca ne credeti pe toti prosti! Dar nu uitati ca suntem multi!"

OPINIA ZILEI

: Patru ani de Black Friday la Primaria Capitalei - Irina Zamfirescu

Dacă “fiecare gospodină trebuie să știe să conducă statul”, orice bucureștean trebuie să știe să conducă PMB
Dacă “fiecare gospodină trebuie să știe să conducă statul”, orice bucureștean trebuie să știe să conducă PMB
Lenin a fost un vizionar, iar una din maximele lui, pe care o regasiti in titlu, pare a fi valabila si in Romania zilelor noastre... Aceasta este o radiografie a momentului politic actual, cu...
Horoscop zilnic. Sâmbătă, 27 aprilie. Zodia care va pleca într-o călătorie
Horoscop zilnic. Sâmbătă, 27 aprilie. Zodia care va pleca într-o călătorie
Astrele au pregătit noi provocări pentru zodii, unele fiind mai norocoase, iar altele mai puțin. Toate previziunile despre dragoste, bani sau job, în horoscopul zilnic. Berbec:...
#revista presei, #coronavirus, #politica, #Romania, #Justitie, #bani, #opinie , #eveniment