Sentinta finala in cazul escrocului care a sedus doi barbati folosind pozele unei renumite cantarete din Republica Moldova

Duminica, 28 Martie 2021, ora 12:54
3821 citiri
Sentinta finala in cazul escrocului care a sedus doi barbati folosind pozele unei renumite cantarete din Republica Moldova
Pozele Adrianei Ochisanu au fost folosite de un escroc din Suceava FOTO Facebook/Adriana Ochisanu

Un barbat din Suceava a fost condamant definitiv la trei ani de inchisoare cu suspendare pentru frauda informatica dupa ce a obtinut mii de euro folosindu-se de pozele cantaretei de muzica populara din Republica Moldova Adriana Ochisanu.

Potrivit adevarul.ro, ancheta in acest caz a fost deschisa in urma plangerii unui barbat din Timisoara, care a sesizat Politia dupa ce si-a dat seama ca a fost inselat. Sesizarea a fost depusa in 2016, cand timisoreanul a fost abordat pe Facebook de "Adriana Ochisanu", o renumita cantareata din Republica Moldova.

"Fiind placut surprins ca o solista asa renumita l-a contactat", barbatul a inceput sa discute cu "ea", fara sa stie ca in spatele contului de Facebook se afla un escroc. Dupa ce i-a castigat increderea "cantateata" i-a cerut barbatului sa faca mai multe donatii pentru a ajuta o femeie nevoiasa. Barbatul s-a conformat si a transferat 500 de lei.

Convins ca vorbeste cu artista din Republica Moldova, timisoreanul i-a transferat escrocului din Suceava peste 20.000 de lei. "Intr-un final, a realizat ca nu a corespondat niciodata cu adevarata solista de muzica populara, fiind inselat, fapt confirmat telefonic chiar de aceasta in momentul in care a reusit sa ia legatura cu ea", se mai arata in rechizitoriu.

Ancheta a scos la iveala ca timisoreanul nu este singura victima a escrocului care s-a folosit de pozele cantaretei din Suceava. Prin aceeasi metoda, escrocul a reusit sa obtina peste 4.000 de euro de la un alt barbat.

Potrivit adevarul.ro, pus in fata probelor, suceveanul a recunoscut acuzatiile si in prima instanta, la Judecatoria Timisoara, a primit o pedeapsa de trei ani de inchisoare cu executare, judecatorul considerand ca "pe tot parcursul procesului penal, inculpatul nu a inteles sa se prezinte in fata organului de urmarire penala sau in fata instantei pentru a-si exprima acordul de prestare a unei munci neremunerate in folosul comunitatii".

Sentinta a fost modificata in apelul de la Curtea de Apel Timisoara, unde a fost mentinuta pedeapsa de trei ani, dar s-a dispus suspendarea acesteia pe motiv ca "inculpatul a aratat ca recunoaste si regreta savarsirea faptei fiind de acord sa presteze munca neremunerata in folosul comunitatii in situatia in care va fi gasit vinovat".

Meta a lansat o inițiativă pentru combaterea răspândirii informațiilor false și a deepfake-urilor
Meta a lansat o inițiativă pentru combaterea răspândirii informațiilor false și a deepfake-urilor
Meta, în colaborare cu Misinformation Combat Alliance (MCA), a lansat o inițiativă pentru combaterea răspândirii informațiilor false și a deepfake-urilor generate prin inteligență...
Detalii despre boala de care suferă Celine Dion: ”Să sperăm că vom găsi un miracol”
Detalii despre boala de care suferă Celine Dion: ”Să sperăm că vom găsi un miracol”
Cântăreaţa Céline Dion a vorbit despre boala sa în primul interviu pe care l-a acordat după anunţarea diagnosticului, publicat miercuri în cel mai recent număr al revistei Vogue France, pe...
#Escrocherie, #Facebook, #cantareata, #artista, #sentinta , #justitie