Cât a cheltuit o familie de cinci persoane pentru 13 nopți în Grecia și Bulgaria. "Asta înseamnă să ai o ordine financiară!"

Miercuri, 29 Iunie 2022, ora 12:15
68084 citiri
Cât a cheltuit o familie de cinci persoane pentru 13 nopți în Grecia și Bulgaria. "Asta înseamnă să ai o ordine financiară!"
Turiști la plajă în Grecia FOTO Unspalsh

Iubitori de vacanțe în Grecia, românii caută informații legate de cheltuielile din acest an, în contextul în care prețurile au crescut atât la combustibil, cât și la masă și cazare.

În sprijinul celor care mai fac calcule a venit un român care a publicat pe Facebook, în grupul Forum Grecia, lista detaliată a banilor cheltuiți de doi adulți și 3 copii în 9 nopți petrecute în Grecia și alte 4, în Bulgaria:

"Aici sunt cheltuielile pe care le-am făcut anul acesta în Grecia, nouă nopți în Grecia și patru în Bulgaria, am fost cazați doar în camping. Poate ajută pe cineva."

Cei doi adulți și 3 copii au cheltuit în total aproximativ 3.000 de euro. 547 de euro din această sumă au fost folosiți petru achiziționarea unui kit de ambreiaj. Suma se regăsește la categoria cheltuieli neprevăzute.

Cazarea în Corfu a costat 387 de euro, pentru 9 nopți, în camping, în timp ce pentru ferryboat s-au cheltuit aproape 159 de euro.

Mulți sunt impresionați de acuratețea calculelor

Impresionați de calculele detaliate, mulți au fost curioși să afle dacă este contabil. Autorul postării a mărturisit într-un comentariu că este inginer.

"A ieșit chiar ieftin la cheltuială totală concediu/ persoană, dacă nu avea acele cheltuieli neprevăzute ieșeau mai bine! Au fost 5 persoane 14 nopți cu 15.000 lei, adică 3.000/persoană pt 2 săptămâni! Unde, cum va iese un concediu cu 3.000 lei drum/cazare/mese/plimbare... etc. în 2 săptămâni?".

"Super, văd aici un mare iubitor de excel și tabele. Va recomand aplicația travelspend. Va face toate calculele și categoriile etc. Mulțumim că ați împărțit cu noi costurile voastre."

"Câtă disciplină financiară! De apreciat. Prețul nu e rău deloc, păcat de problema cu ambreiajul, rulota e de vină, ce să faci, câștigi pe o parte, pierzi pe altă. Cei 550 euro pe kitul ăla puteau merge pe 10 nopți de cazare la pensiune și nu mai aveați nevoie de rulotă. Plus consumul mai mic de motorină, feribot mai ieftin și probabil și taxe de autostrada mai mici. Și nici campingul n-a fost chiar gratis. Așa că probabil una peste altă ieșeați mai ieftin cu cazări tradiționale, zic eu. Dar na, e altceva, dacă va place cu rulotă la camping, e un mod inedit de a călători."

"Este un exercițiu util pe care ar trebui să îl facem cu toții. Nu chiar la fiecare concediu dar din când în când. Nu știu de ce unii au impresia că a ține un buget e o corvoadă care nu te lasă să te bucuri de concediu. Ține de o minimă educație financiară care ar trebui învățată încă din școală. Așa ne asigurăm că nu ne întindem mai mult decât ne ține plapuma, că nu ajungem să trăim pe datorii și mai arată și că înțelegem valoarea banului."

Pro și contra vacanței cu rulota

"Am prieteni milionari în România care merg foarte des cu cortul. Este total alt sentiment și nu este despre bani. Ce a făcut dnul sună a aventură."

"Dacă tu zici, eu prefer un pat bun, aer condiționat. Nu să stau pe jos, în cort, pe 3.000 de euro."

"Asta înseamnă să ai o ordine financiară! Mulțumim! Apreciez postarea dumneavoastră și chiar îmi este utilă pentru aventură cu autorulota programată pentru anul viitor!"

Alții îl critică

"Ăsta nu este concediu, este contabilitate."

"Cum e să stai să calculezi fiecare ban și să nu te bucuri de concediu?!....oare ce a meritat mai mult: să faci calcule sau să te bucuri de concediu?"

Eveniment Quarterly Report

Taxă pentru românii care merg în străinătate în vacanță: "Fiecare turist care pleacă din țară să participe la promovarea României"
Taxă pentru românii care merg în străinătate în vacanță: "Fiecare turist care pleacă din țară să participe la promovarea României"
Federația Patronatelor din Turismul Românesc a a propus ca românii care merg în străinătate în concediu să plătească o taxă în plus când cumpără vacanța, pe lângă taxa turistică...
350 de lei pentru micul dejun, prețul achitat de o româncă în vacanță: "Fiecare cu nebuniile lui"
350 de lei pentru micul dejun, prețul achitat de o româncă în vacanță: "Fiecare cu nebuniile lui"
Sezonul estival s-a încheiat, însă românii care sunt în vacanțe postează în continuare în mediul online fotografii sau impresii despre locurile în care călătoresc. O româncă...
#vacanta grecia, #turisti romani, #cheltuieli, #combustibil, #cazare, #familie , #stiri vacanta