Mama primarului Chereches, arestat pentru coruptie, candideaza prima pe lista PNL

Joi, 20 Octombrie 2016, ora 07:42
2537 citiri
Mama primarului Chereches, arestat pentru coruptie, candideaza prima pe lista PNL
Foto: Arhiva Ziare.com

Biroul Politic Judetean al PNL Maramures a aprobat, miercuri, candidatura pe primul loc, eligibil, la Camera Deputatilor a Vioricai Chereches, mama primarului suspendat Catalin Chereches, aflat in arest a domiciliu.

Viorica Chereches a fost propusa de catre Coalitia pentru Baia Mare.

Initial, Viorica Chereches ar fi intentionat sa candideze pentru Senat, insa in urma discutiilor purtate in cadrul Coalitiei pentru Baia Mare s-a solicitat un loc eligibil pentru Camera Deputatilor, loc confirmat in cadrul sedintei BPJ a organizatiei PNL Maramures, au indicat surse liberale.

Presedintele PNL Maramures, deputatul Mircea Dolha, a confirmat schimbarea survenita in intentia de candidatura din partea reprezentantului Coalitiei pentru Baia Mare, partenerul politic al liberalilor la nivel local in urma protocolului de colaborare incheiat la inceputul acestei luni.

"In urma discutiilor purtate in cadrul Coalitiei pentru Baia Mare, a fost solicitat un loc eligibil pentru Camera Deputatilor, desi in faza pregatitoare listelor a fost vorba de primul loc pentru Senat. Indiferent de situatie, Coalitia ar fi primit acelasi loc, doar ca dansii au dorit sa fie pe lista de la Camera Deputatilor.

PNL isi va respecta protocolul de colaborare cu conglomeratul de partide care formeaza Coalitia pentru Baia Mare", a spus Mircea Dolha.

Coalitia pentru Baia Mare s-a format in timpul campaniei alegerilor locale si este formata din PNTCD, FDGR si PSRO si a sprijinit candidatura primarului Catalin Chereches, retinut de DNA cu putin timp inaintea inceperii campaniei electorale de la locale, iar apoi arestat preventiv.

Primarul ales dupa gratii din Baia Mare scapa de arestul preventiv

Chereches a fost trimis in judecata de DNA in 20 mai, pentru luare de mita in forma continuata, dupa ce ar fi primit de la o persoana din conducerea CS Fotbal Club Municipal Baia Mare 70.000 de lei pentru a sustine financiar clubul.

Catalin Chereches a fost eliberat pentru cateva ore, pe 17 iulie, cand a depus juramantul ca primar, ulterior fiind suspendat din functie de catre prefect. Din 10 august, se afla in arest la domiciliu.

Configuratia completa a listelor PNL Maramures pentru alegerile parlamentare care va fi supusa spre aprobare conducerii centrale a partidului este urmatoarea:

Camera Deputatilor

Viorica Chereches

Anca Boagiu

Ionel Bogdan

Gheorghe Birlea

Toader Stetcu

Mitru Lese

Aurelia Pop

Mihaela Campan

Simion Bizau

Senat

Mircea Dolha

Dana Onita-Ivascu

Pavel Horj

Alexandru Deac

Vasile Bodnar

Cum vrea AUR să facă „Europe Great Again”. „Comisia Europeană urmăreşte să transforme uciderea de copii nenăscuţi într-un drept fundamental european”
Cum vrea AUR să facă „Europe Great Again”. „Comisia Europeană urmăreşte să transforme uciderea de copii nenăscuţi într-un drept fundamental european”
Preşedintele AUR, George Simion, a propus, la Conferinţei Internaţionale „Make Europe Great Again” care a avut loc, sâmbătă, 27 aprilie, la Palatul Parlamentului, ca toate partidele...
George Simion intervine în scandalul „moldovenilor din Buzău”. „Premierul nostru a glumit. Nu este moldovean, probabil este Rrom”
George Simion intervine în scandalul „moldovenilor din Buzău”. „Premierul nostru a glumit. Nu este moldovean, probabil este Rrom”
Preşedintele AUR, George Simion, a declarat sâmbătă, 27 aprilie, la Palatul Parlamentului, la Conferinţa Internaţionale „Make Europe Great Again”, că zilele trecute, premierul Marcel...
#mama primar Chereches candidat PNL , #alegeri parlamentare 2016