Sfaturi pentru a-ti accelera metabolismul

Marti, 21 Septembrie 2010, ora 16:21
5436 citiri
Sfaturi pentru a-ti accelera metabolismul
Foto: stiri.rol.ro

Unele persoane sunt norocoase pentru ca au un metabolism rapid inca de la nastere, altele se lupta toata viata cu kilogramele in plus, acumulate din cauza unui metabolism deficitar.

Ca sa arzi calorii, evita mesele copioase, antreneaza-ti muschii, bea cel putin zece pahare de apa pe zi si consuma frecvent lactate pentru ca un metabolism bun te ajuta sa-ti mentii greutatea, potrivit Romania Libera.

Nu stati prea mult timp pe scaun

Statul in picioare, in limite de timp rezonabile, de pana la o ora, ajuta la mentinerea unui metabolism sanatos si dubleaza numarul caloriilor arse in decursul unei zile de munca.

In contrast, sederea prea indelungata pe scaun la serviciu sau in masina ori pe canapea acasa blocheaza activitatea enzimelor care fac posibila circulatia grasimilor in sange. Specialistii recomanda persoanelor a caror activitate presupune statul pe scaun ore intregi sa faca pauze scurte in care sa se plimbe prin birou.

Dormiti suficient

Cercetarile, efectuate timp de un an pe 68.000 de femei, au evidentiat faptul ca cele care au dormit in medie sapte ore pe noapte au cantarit cu aproape trei kilograme mai putin decat cele care au dormit doar cinci ore. Tulburarile hipnice, ca trezitul in timpul somnului, au ca efect dereglarea metabolismului, in sensul scaderii capacitatii organismului de a putea converti alimentele si nutrientii din ele in energie si in schimb le depoziteaza grasimi.

Totodata, oamenii de stiinta atrag atentia ca durata si calitatea somnului pot favoriza aparitia unor diferite probleme de sanatate: diabet, depresie si anxietate, afectiuni cardiace, cancer, deteriorarea memoriei sau slabirea sistemului imunitar.

Luati micul dejun

Sspecialistii ne recomanda sa consumam alimente usoare in maximum o ora dupa ce ne-am trezit de dimineata. Dupa cum explica celebrul nutritionist Joy Bauer, este important pentru un metabolism rapid si ceea ce mancam la micul dejun, pentru ca anumite alimente, precum carbohidratii nerafinati, dau semnalul catre creier sa elibereze serotonina, un neurotransmitator care induce starea de calm.

Se recomanda ca la inceputul fiecarei zile sa consumam cel putin cinci grame de proteine, care activeaza productia noreprinefinei, o substanta chimica ce duce la stimuleaza activitatea cardiaca, stabilieaza nivelul glucozei in sange si anuleaza starea de somnolenta.

Faceti miscare

Multe persoane care tin diete de slabit ajung la un moment in care nu mai scad in greutate, in ciuda restrictiilor alimente adesea severe. Explicatia specialistilor este ca, dupa o perioada, organismul se obisnuieste cu acel regim si, mai mult, incearca sa se apere de "agresiune" stocand grasimile.

De aceea, pentru grabirea metabolismului se recomanda efectuarea unor exercitii fizice moderate, ca program aditional de sustinere a efectelor dietei. Sunt recomandate activitati sportive usoare: inot, ciclism, alergare, tenis.

Cum vrea AUR să facă „Europe Great Again”. „Comisia Europeană urmăreşte să transforme uciderea de copii nenăscuţi într-un drept fundamental european”
Cum vrea AUR să facă „Europe Great Again”. „Comisia Europeană urmăreşte să transforme uciderea de copii nenăscuţi într-un drept fundamental european”
Preşedintele AUR, George Simion, a propus, la Conferinţei Internaţionale „Make Europe Great Again” care a avut loc, sâmbătă, 27 aprilie, la Palatul Parlamentului, ca toate partidele...
George Simion intervine în scandalul „moldovenilor din Buzău”. „Premierul nostru a glumit. Nu este moldovean, probabil este Rrom”
George Simion intervine în scandalul „moldovenilor din Buzău”. „Premierul nostru a glumit. Nu este moldovean, probabil este Rrom”
Preşedintele AUR, George Simion, a declarat sâmbătă, 27 aprilie, la Palatul Parlamentului, la Conferinţa Internaţionale „Make Europe Great Again”, că zilele trecute, premierul Marcel...
#metabilism somn dieta , #metabolismul