Ce spune Kelemen Hunor despre remanierea ministrului Vlad Voiculescu: "Premierul aici a clarificat lucrurile"

Miercuri, 10 Martie 2021, ora 23:45
2167 citiri
Ce spune Kelemen Hunor despre remanierea ministrului Vlad Voiculescu: "Premierul aici a clarificat lucrurile"

Kelemen Hunor: Nu am discutat de nicio remaniere/ Mecanismul este: premierul decide, in coalitie discutam.

Viceprim-ministrul Kelemen Hunor afirma ca nu s-a pus in Guvern problema unei remanieri. Intrebat care este mecanismul in baza caruia se fac remanierile in guvernul de coalitie, liderul UDMR a explicat ca remanierea se face de catre prim-ministru, insa se discuta intre liderii coalitiei.

Secretarul de stat Andrei Baciu, despre persoanele care s-ar fi vaccinat in centrele MApN mai devreme decat ar fi avut dreptul: "Erau eligibile pentru etapa a doua"

"Mecanismul este premierul decide, in coalitie discutam. Bineinteles ca premierul face remaniere, cu presedintele, dar in coalitie se discuta intre liderii de partide si cu premierul daca este cazul. Nu a fost cazul, nu s-a discutat acest lucru", a afirmat Kelemen Hunor, miercuri seara, la Digi 24, intrebat care este mecanismul in baza caruia se face remanierea.

Acesta a precizat ca nu s-a pus problema schimbarii din functie a ministrului Sanatatii Vlad Voiculescu, in urma scandalului legat de publicarea datelor privind vaccinarea.

"Nu am discutat de nicio remaniere. Premierul aici a clarificat lucrurile, am citit si eu astazi dupa masa pe flux ca nu a cerut demisia ministrului Voiculescu, deci nu e vorba de remaniere, nu s-a discutat acest lucru", a mai spus vicepremierul.

Celalalt viceprim-ministru, reprezentantul USR Dan Barna, afirma, in urma cu doua saptamani, ca evaluarea activitatii fiecarui ministru se face de catre partidul care l-a propus.

Reactia lui Vlad Voiculescu in scandalul vaccinarii: "Nu am semnat vreodata pentru prioritizarea la vaccinare a vreunei familii al vreunui angajat al statului"

"Asta e clar, ca fiecare partid din coalitie isi evalueaza propriii ministri. Evident ca premierul, in sedinta de Guvern, poate sa exprime puncte de vedere legate de cabinet in ansamblu si de fiecare minister in parte, dincolo de asta, vreau sa fie foarte clar lucrul acesta, ca am vazut ca s-au rostogolit diverse sugestii de remanieri dinspre diverse componente ale societatii...

Am vazut in spatiul media rostogolite diverse opinii de la tinatori de grija ai Guvernului. In realitate, nu exista subiectul asta pe agenda Guvernului pentru ca suntem guvern investit politic de doua luni si aproximativ, suntem un guvern care se asaza. O sa vedem peste sase luni, peste un an, fiecare partid isi evalueaza permanent colegii ministri si incercam sa ne asiguram ca functioneaza pe logica programului de guvernare, aia e, de fapt, cadrul in care discutam de evaluare", a afirmat Dan Barna, in 23 februarie.

Jurnalistii de la Recorder au descoperit ce ascund datele despre vaccinare publicate de Ministerul Sanatatii, care au creat un intreg scandal public, fiind propusa inclusiv trimiterea Corpului de Control al premierului la ministerul Sanatatii.

CTESTE SI:

Citeste si:
Ce spune președinta Senatului despre un eventual guvern minoritar. ”Așa speculații nu fac bine României”
Ce spune președinta Senatului despre un eventual guvern minoritar. ”Așa speculații nu fac bine României”
Preşedintele Senatului, Anca Dragu, a declarat, vineri, că USR PLUS nu va sprijini un guvern minoritar, menţionând că experienţa României cu astfel de guverne este una "proastă"....
Kelemen Hunor, despre scandalul dintre USR PLUS și PNL: „Ar trebui să terminăm cu această atitudine de ninja pe Facebook”. Cum vede refacerea coaliției
Kelemen Hunor, despre scandalul dintre USR PLUS și PNL: „Ar trebui să terminăm cu această atitudine de ninja pe Facebook”. Cum vede refacerea coaliției
Președintele UDMR Kelemen Hunor a declarat într-un interviu pentru RFI că cea mai bună soluție pentru actuala criză politică este refacerea coaliției, însă subliniază că s-ar putea...
Sursa: NEWS.RO