Ziare.com

  Articole despre "cristina tarcea inspectia judiciara"

  Rezultatele 1 - 15 din 66 (0.059 secunde)
  Schimba cuvintele cautate
  Filtreaza dupa data
  Data inceput
  Data sfarsit

  Filtreaza dupa publicatie

  Cine sunt judecatorii si procurorii profitori din razboiul anti-justitie pornit de PSD. La polul opus - magistratii care au suferit mult

  Duminica, 31 Ianuarie 2021, ora 22:15Comenteaza acest articol | 29 comentarii

  Cine sunt judecatorii si procurorii profitori din razboiul anti-justitie pornit de PSD. La polul opus - magistratii care au suferit multRevocarea Laurei Codruta Kovesi din fruntea DNA, condamnarea Romaniei la CEDO in acest caz si nenumaratele episoade in care Liviu Dragnea a incercat sa scape de dosarul penal sunt momentele care vor ramane in memoria colectiva din ceea ce a insemnat razboiul impotriva justitiei dus de guvernarea PSD-ALDE.

  Dincolo de aceste episoade, si dincolo de politicienii si alte VIP-uri care au avut de castigat de pe urma politicilor in justitie ale guvernarii PSD-ALDE, gasim o serie de nume importante din magistratura, aflate in pozitii cheie, care au sustinut deschis si au sprijinit ceea ce presa a numit "razboiul impotriva justitiei". Alaturi de aceste personaje, au existat printre magistrati si un numar de voci importante care au facut o opozitie activa modificarilor urmarite in Justitie, opozitie care in acel context a echivalant cu un final de cariera, asa cum este cazul fostei sefe a Inaltei Curti, Cristina Tarcea, sau a fostului procuror general, Augustin Lazar.


  Laura Kovesi, de la sefia DNA la conducerea Parchetului European


  Miercuri, 27 ianuarie, Inalta Curte a stabilit ca procurorii Sectiei Speciale au termen pana la data de 1 aprilie sa finalizeze dosarul in care fosta sefa DNA este acuzata de luare de mita si abuz in serviciu. Acesta este ultimul episod in lunga saga ce a avut-o in rolul central pe Laura Codruta Kovesi, totul in contextul modificarilor in justitie orchestrate de guvernarea condusa de Liviu Dragnea.

  Totul incepe in seara zilei de 31...

  Alte articole despre: magistrati coruptie, Liviu Dragnea PSD, Laura Kovesi, kovesi revocare, Augustin Lazar procuror general, Tudorel Toader DNA, justitie Romania, sectia speciala Adina Florea, Gheorghe Stan CCR

  Categorie: Stiri49206 vizite[ Ziare.com ]

  Proces crucial: doi magistrati cer suspendarea regulamentului de functionare a Inspectiei Judiciare

  Joi, 09 Iulie 2020, ora 10:16Comenteaza acest articol | 9 comentarii

  Proces crucial: doi magistrati cer suspendarea regulamentului de functionare a Inspectiei JudiciareTot mai multi magistrati se plang Consiliului Superior al Magistraturii sau in instantele de judecata de modul in care se fac repartizarile lucrarilor disciplinare in cadrul Inspectiei Judiciare, conduse de judecatorul Lucian Netejoru (foto). Ei acuza ca lucrarile sunt dirijate catre anumiti inspectori judiciari.

  Inspectia Judiciara s-a remarcat, in perioada in care Ministerul Justitiei era condus de Tudorel Toader, prin mai multe cercetari disciplinare deschise impotriva unor procurori din cadrul DNA sau al unor magistrati care criticau deschis modificarile legislative facute de coalitia PSD-ALDE in cazul Legilor justitiei sau a Codurilor Penale.

  Nu in ultimul rand, Inspectia Judiciara a deschis mai multe actiuni disciplinare surprinzatoare. Impotriva unui judecator care a criticat, intr-o opinie pe un site de specialitate, o decizie a Curtii Constitutionale, sau impotriva unui judecator care criticase pe retelele de socializare asaltul politic al guvernului PSD asupra justitiei si legilor sale de functionare.

  Citeste si: CSM i-a taiat salariul unui judecator care a criticat intr-un editorial decizia CCR in cazul Ordonantei 13

  La sefia IJ, din 2015

  Mai multe campanii mediatice pornite impotriva magistratilor, dirijate din studiourile de televiziune, au fost rapid preluate de Inspectia Judiciara si tranformate in actiuni disciplinare, spre deliciul unor inculpati, avocati sau politicieni. De cele mai multe ori, aceeasi inspectori judiciari erau cei care se...

  Alte articole despre: Lucian netejoru inspectia judiciara, inspectia Judiciara repartizare

  Categorie: Stiri14679 vizite[ Ziare.com ]

  Cristina Tarcea, dupa decizia de cercetare disciplinara: Mi se parea deontologic sa fiu anuntata si apoi sa aflu din presa. Reactia Inspectiei Judiciare

  Miercuri, 19 Decembrie 2018, ora 21:34Comenteaza acest articol | 6 comentarii

  Cristina Tarcea, dupa decizia de cercetare disciplinara: Mi se parea deontologic sa fiu anuntata si apoi sa aflu din presa. Reactia Inspectiei JudiciarePresedintele instantei supreme, Cristina Tarcea, a declarat, referitor la actiunea disciplinara demarata de Inspectia Judiciara, ca i s-ar fi parut deontologic sa fie anuntata intai si apoi sa afle din presa.

  Reactia presedintelui Inaltei Curti de Casatie si Justitie (ICCJ) vine dupa ce Inspectia Judiciara a anuntat, miercuri, ca a exercitat actiunea disciplinara fata de judecatorul Cristina Tarcea, pentru ca a refuzat nejustificat indeplinirea unei indatoriri de serviciu si pentru nerespectarea dispozitiilor privind distribuirea aleatorie a cauzelor.

  "Inspectorii judiciari au retinut ca presedintele Inaltei Curti de Casatie si Justitie a refuzat nejustificat sa indeplineasca indatoririle de serviciu cu privire la constituirea completurilor de 5 si de 2 judecatori prevazute la art. 31 alin. (1) lit. b) si art. 32 din Legea nr. 304/2004, modificata si completata prin Legea nr. 207/2018.

  Cu referire la abaterea disciplinara prevazuta de art. 99 lit. o), s-a retinut ca, prin refuzul de a implementa dispozitiile de imediata aplicare ale Legii nr.207/2018 anterior mentionate, 40 de cauze de competenta completurilor de 5 judecatori si 11 cauze de competenta completurilor de 2 judecatori nu au fost repartizate aleatoriu unor completuri in compunerea prevazuta de legea in vigoare la data inregistrarii lor", informeaza Inspectia Judiciara, printr-un comunicat de presa.

  Potrivit Inspectiei, actiunea disciplinara a fost inaintata Sectiei pentru judecatori in materie...

  Alte articole despre: Cristina tarcea Inspectia Judiciara

  Categorie: Stiri6752 vizite[ Ziare.com ]

  De ce a intrat sefa Inaltei Curti in vizorul Inspectiei Judiciare? Miza: Cine il judeca pe Liviu Dragnea

  Luni, 17 Septembrie 2018, ora 16:18Comenteaza acest articol | 21 comentarii

  De ce a intrat sefa Inaltei Curti in vizorul Inspectiei Judiciare? Miza: Cine il judeca pe Liviu DragneaInspectia Judiciara a confimat, luni, ca a fost sesizata pe 23 august 2018 cu privire la posibile abateri disciplinare in legatura cu modul de aplicare de catre conducerea Inaltei Curti a primei legi a Justitiei care a intrat in vigoare.

  Este vorba fix de problema ridicata de Liviu Dragnea la Antena3. Miza: componenta completului care il va judeca pe politician in faza de apel.

  In tinta Inspectiei Judiciare se afla chiar sefa Inaltei Curti, Cristina Tarcea. Sesizarea impotriva acesteia a fost facuta de presedintele Coalitiei romanilor din SUA, pastorul Chris Terhes.

  Motivul: Tarcea nu ar fi pus in aplicare prevederile Legii 207/2018, prin care s-a modificat Legea 304/2004 cu privire la componenta completelor de cinci judecatori de la ICCJ.

  Vechea lege vs noua lege

  In esenta este vorba de modul in care sunt constituite completele de 5 judecatori de la Inalta Curte. Aceste complete se trag la sorti la inceputul fiecarui an si sunt conduse de presedinte, vicepresedinti sau sefii de sectii. In cazul dosarelor penale, ele dau sentintele definitive in dosarele grele, cum ar fi cazul parlamentarilor sau al ministrilor.

  Discutia este daca completele de 5 judecatori raman anul acesta in actuala componenta sau daca trebuie refacute potrivit primei legi ale Justitiei care a intrat recent in vigoare, din pachetul celor 3 proiecte legislative controversate promovate de coalitia PSD-ALDE.

  Potrivit vechii legi, sefii completelor sunt membri de drept si nu mai sunt...

  Alte articole despre: Cristina tarcea Inspectia Judiciara, Liviu Dragnea Inspectia Judiciara

  Categorie: Stiri14533 vizite[ Ziare.com ]

  Sefa Inaltei Curti invinge Inspectia Judiciara si anuleaza actiunea disciplinara: Sunt probleme cu plangerea facuta de Chris Terhes

  Luni, 10 Iunie 2019, ora 17:15Comenteaza acest articol | 21 comentarii

  Sefa Inaltei Curti invinge Inspectia Judiciara si anuleaza actiunea disciplinara: Sunt probleme cu plangerea facuta de Chris TerhesSectia pentru judecatori in materia disciplinara din CSM a constatat, luni, nulitatea absoluta a actiunii disciplinare exercitate de Inspectia Judiciara impotriva sefei Inaltei Curti, Cristina Tarcea.

  Decizia a fost luata cu majoritate de voturi.

  Sefa Inaltei Curti era acuzata de Inspectia Judiciara de "refuz nejustificat de a indeplini o indatorire de serviciu si nerespectarea dispozitiilor privind distribuirea aleatorie a cauzelor".

  Actiunea viza constituirea completurilor de cinci si de doi judecatori de la ICCJ.

  Potrivit minutei acestei Sectii, a fost admisa o exceptie ridicata de Cristina Tarcea, "de lipsa capacitatii procesuale de folosinta a petentei care a formulat sezizarea."

  Decizia poate fi atacata cu recurs

  Potrivit minutei CSM, Sectia a respins, cu majoritate, "exceptia nulitatii absolute a actiunii disciplinare motivata de incalcarea principiului repartizarii aleatorii a sesizarii."

  Este vorba de modul in care s-a facut repartizarea acestei lucrari in cadrul Inspectiei Judiciare. Potrivit unor surse judiciare, votul a fost de 4 la 5 in acest caz.

  Decizia CSM de luni poate fi atacata in termen de 15 zile de la comunicare.

  ONG-ul fantoma al lui Terhes

  Plangerea in acest caz a fost facuta de Romanian Community Coalition - Coalitia Romanilor din SUA, condusa de fostul preot Chris Terhes, ales europarlamentar pe listele PSD.

  In momentul in care s-a facut demersul, erau mai multe probleme cu aceasta asociatie.

  1. Acest ONG...

  Alte articole despre: Cristian Tarcea inspectia judiciara, Cristian tarcea chris terhes, Cristian tarcea CSM

  Categorie: Stiri25488 vizite[ Ziare.com ]

  Inspectia Judiciara a deschis o actiune disciplinara impotriva sefei Inaltei Curti. Orice sanctiune o va costa functia

  Miercuri, 19 Decembrie 2018, ora 13:33Comenteaza acest articol | 19 comentarii

  Inspectia Judiciara a deschis o actiune disciplinara impotriva sefei Inaltei Curti. Orice sanctiune o va costa functiaInspectia Judiciara a exercitat actiunea disciplinara fata de Iulia Cristina Tarcea, judecator si presedinte al Inaltei Curti de Casatie si Justitie, pentru refuzul nejustificat de a indeplini o indatorire de serviciu si nerespectarea dispozitiilor privind distribuirea aleatorie a cauzelor, in cazul constituirii completurilor de 5 judecatori.

  Aceste abateri disciplinare sunt prevazute de art. 99 lit. f) si o) din Legea nr. 303/2004.
  Litera f)- refuzul nejustificat de a indeplini o indatorire de serviciu;
  Litera o)- nerespectarea dispozitiilor privind distribuirea aleatorie a cauzelor.

  In cazul in care Sectia pentru judecatori a CSM va decide ca Tarcea sa fie sanctionata, chiar si cu un avertisment, aceasta isi va pierde functia de presedinte al ICCJ.

  Lia Savonea a cerut revocarea

  Demersul impotriva sefei Inaltei Curti vine dupa ce una dintre cele mai influente prezente din CSM, judecatorul Lia Savonea, a cerut revocarea din functie a Cristinei Tarcea.

  Citeste si: Cristina Tarcea, urmatoarea tinta? Lia Savonea cere sa fie deschisa procedura revocarii in cazul sefei Inaltei Curti

  De mentionat ca aceeasi Lia Savonea va fi presedintele CSM incepand cu 1 ianuarie 2019.

  Un ONG fantoma al romanilor din SUA a facut plangere impotriva Cristinei Tarcea, in cazul formarii completurilor de 5 judecatori.

  Citeste si: Misterele asociatiei din SUA care a reclamat-o pe sefa Inaltei Curti la Inspectia Judiciara. Era suspendata cand s-a facut plangerea

  De ce este...

  Alte articole despre: Cristian Tarcea inspectia judiciara, inalta curte isnpectia judiciara

  Categorie: Stiri12114 vizite[ Ziare.com ]

  CSM repune pe rol actiunea disciplinara fata de Cristina Tarcea. Inspectia Judiciara trebuie sa explice cum a cercetat cazul

  Marti, 16 Aprilie 2019, ora 17:29Comenteaza acest articol | 1 comentarii

  CSM repune pe rol actiunea disciplinara fata de Cristina Tarcea. Inspectia Judiciara trebuie sa explice cum a cercetat cazulSectia pentru judecatori a CSM a decis, marti, repunerea pe rol a cauzei in care este judecata disciplinar Cristina Tarcea, pentru a fi verificata repartizarea aleatorie a cauzei, dupa ce presedintele Inaltei Curti a acuzat ca ar fi fost incalcat acest principiu.

  Practic, CSM a constatat ca sunt probleme cu repartizarea aleatorie a sesizarii din acest caz catre inspectorul judiciar care a instrumentat verificarile, asa ca a solicitat date suplimentare.

  Dosarul a fost repus pe rol pentru ca probatoriul sa fie suplimentat.

  "Constata ca exceptia nulitatii actiunii desciplinare motivata de incalcarea principiului repartizarii aleatorii a sesizarii are prioritate in raport de celelalte exceptii invocate de parata", arata CSM. Decizia a fost luata cu majoritate de voturi.

  Cu unanimitate, CSM a decis repunerea cauzei pe rol in vederea suplimentarii probatoriului pentru solutionarea exceptiei nulitatii actiunii disciplinare motivata de incalcarea principiului repartizarii aleatorii a sesizarii.

  CSM trebuia sa se pronunte astazi pe mai multe exceptii ridicate de Cristina Tarcea.

  Urmatorul termen este 29 mai, ora 10:00, cand se vor cita partile.

  Sefa Inaltei Curti este acuzata de Inspectia Judiciara de "refuzul nejustificat de a indeplini o indatorire de serviciu" si de "nerespectarea dispozitiilor privind distribuirea aleatorie a cauzelor", actiunea vizand constituirea completurilor de cinci si de doi judecatori.

  Citeste si: Tarcea: A venit sezonul de...

  Alte articole despre: CSM Cristina Tarcea, Cristina Tarcea judecata CSM, Cristina Tarcea cercetare disciplinara

  Categorie: Stiri10646 vizite[ Ziare.com ]

  In replica la declaratiile Cristinei Tarcea, Inspectia Judiciara sustine ca nu pune presiune pe judecatori

  Marti, 24 Iulie 2018, ora 16:49Comenteaza acest articol | 5 comentarii

  In replica la declaratiile Cristinei Tarcea, Inspectia Judiciara sustine ca nu pune presiune pe judecatoriInspectia Judiciara a precizat, privind declaratia sefei instantei supreme potrivit careia IJ ar fi efectuat presiuni asupra instantelor cand a cerut redactarea motivarilor, ca acest lucru este inacceptabil, mai ales pentru ca intarzierile au cauze obiective.

  "Printre scopurile activitatii Inspectiei Judiciare este si acela al imbunatatirii performantei organizationale a instantelor si parchetelor si al aplicarii unitare a normelor procedurale, prin formularea de propuneri adecvate, pe baza datelor rezultate din verificarile efectuate si furnizarea unor informatii obiective institutiilor implicate in gestionarea sistemului judiciar.

  In aceste circumstante, incepand cu anul 2013, ca urmare a consultarii titularilor actiunii disciplinare, Inspectia Judiciara a efectuat an de an monitorizarea, la nivel national, privind situatia hotararilor judecatoresti pentru care a fost depasit termenul legal de redactare", a subliniat purtatorul de cuvant al Inspectiei Judiciare, Alin Bogdan Alexandru.

  De asemenea, sursa citata a mai subliniat ca verificarile pe care Inspectia Judiciara le efectueaza nu impun obligatii si termene de indeplinire a acestora.

  "In cadrul verificarilor pe care le efectueaza, Inspectia Judiciara se rezuma la a constata situatii de fapt fara sa impuna, in niciun caz, obligatii si termene de indeplinire a acestora.

  Ca atare, nu se sustine afirmatia potrivit careia ar exista posibilitatea ca inspectorii judiciari, prin verificarile in materia...

  Alte articole despre: inspectia judiciara declaratii sefa ICCJ, inspectia judiciara presiune judecatori, inspectia judiciara Cristina Tarcea declaratii

  Categorie: Stiri3368 vizite[ Ziare.com ]

  Probleme cu repartizarea dosarelor la Inspectia Judiciara: CSM respinge doua actiuni disciplinare in cazul a doi procurori celebri

  Miercuri, 13 Noiembrie 2019, ora 17:16Comenteaza acest articol | 1 comentarii

  Probleme cu repartizarea dosarelor la Inspectia Judiciara: CSM respinge doua actiuni disciplinare in cazul a doi procurori celebriSectia pentru procurori in materie disciplinara din CSM a anulat miercuri doua actiuni disciplinare formulate de Inspectia Judiciara in cazul procurorilor Bogdan Pirlog - magistratul miltar care a dechis ancheta in dosarul 10 august si al fostului sef al DNA Ploiesti, Lucian Onea.

  Decizia Sectiei pentru procurori in materie disciplinara din CSM poate fi contestata cu recurs la Inalta Curte.

  Concret, potrivit minutei, CSM a admis o exceptie a nulitatii absolute a rezolutiei de exercitare a actiunii disciplinare, apoi a constatat nulitatea actiunii disciplinare.

  Minuta CSM, pe site-ul institutiei.

  Potrivit unor surse judiciare, Pirlog si Onea au criticat modul in care s-a realizat repartizarea actiunilor catre inspectorii de caz.

  Bogdan Pirlog era cercetat disciplinar de Inspectia Judiciara pentru mai multe afirmatii despre Sectia Speciala pe care le-a facut intr-un comunicat al Asociatiei "Initiativa pentru Justitie".

  Lucian Onea era cercetat disciplinar de Inspectia Judiciara pentru ca nu s-ar fi abtinut sa solutioneze o ancheta in care era vizat fostul deputat PSD, Vlad Cosma.

  Tarcea a ridicat problemele

  Problema repartizarii sesizarilor in cadrul Inspectiei Judiciare, conduse de judecatorul Lucian Netejoru, a fost ridicata pentru prima data de fosta sefa a Inaltei Curti, Cristina Tarcea.

  Sefa Inaltei Curti este acuzata de Inspectia Judiciara de "refuzul nejustificat de a indeplini o indatorire de serviciu" si de "nerespectarea dispozitiilor...

  Alte articole despre: CSM Netejoru, inspectia judiciara netejoru, Inspectia Judiciara clasare

  Categorie: Stiri6256 vizite[ Ziare.com ]

  Cum i s-a fabricat dosarul de cercetare disciplinara sefei Inaltei Curti, Cristina Tarcea

  Vineri, 15 Februarie 2019, ora 09:43Comenteaza acest articol | 25 comentarii

  Cum i s-a fabricat dosarul de cercetare disciplinara sefei Inaltei Curti, Cristina TarceaActiunea disciplinara are un evident caracter politic si se deruleaza intr-un context social si politic in care sistemul juridic este subminat sub pretextul reformarii acestuia. Cuvintele apartin sefei Inaltei Curti, Cristina Tarcea, si sunt in introducerea concluziilor sale privind actiunea disciplinara demarata de Inspectia Judiciara in cazul sau.

  Acuzatiile Inspectiei Judiciare: "refuz nejustificat de a indeplini o indatorire de serviciu si nerespectarea dispozitiilor privind distribuirea aleatorie a cauzelor". Actiunea vizeaza constituirea completurilor de cinci si de doi judecatori de la ICCJ.

  Daca Sectia pentru judecatori din cadrul CSM, condusa de Lia Savonea, o sanctioneaza disciplinar, Tarcea risca sa-si piarda functia de conducere.

  La sedinta de miercuri de la CSM, Tarcea a vorbit despre mai multe abuzuri care s-au intamplat in cazul sau si a facut trimitere la o serie de declaratii publice ale lui Liviu Dragnea si Tudorel Toader.

  "Doamne, va mai aduceti aminte de declaratiile politice din luna august si septembrie cand la ICCJ se refuza a se aplica legea?

  Va mai aduceti aminte de interesul direct al presedintelui Camerei Deputatilor in organizarea completurilor de 5 judecatori?", s-a intrebat retoric Tarcea.

  Citeste si: Sefa Inaltei Curti: Am discutat cu Dorneanu despre completuri pe intuneric. La final, am luat haina lui pe mine

  OUG cu dedicatie

  In actele depuse de Cristina Tarcea la CSM, judecatorul face trimitere si la modul in care...

  Alte articole despre: Cercetare disciplinara tarcea, Cristina tarcea acuzatii Dragnea

  Categorie: Stiri27871 vizite[ Ziare.com ]

  Cristina Tarcea, urmatoarea tinta? Lia Savonea cere sa fie deschisa procedura revocarii in cazul sefei Inaltei Curti

  Luni, 12 Noiembrie 2018, ora 19:29Comenteaza acest articol | 24 comentarii

  Cristina Tarcea, urmatoarea tinta? Lia Savonea cere sa fie deschisa procedura revocarii in cazul sefei Inaltei CurtiLia Savonea de la Curtea de Apel Bucuresti a cerut, luni, inaintea sedintei Sectiei pentru judecatori din CSM, sa se puna in discutie implicatiile deciziei Curtii Constitutionale in cazul completurilor de 5 judecatori.

  UPDATE Potrivit solicitarii depuse la CSM, Lia Savonea cere sa se activeze procedura revocarii in ceea ce o priveste pe sefa Inaltei Curti de Casatie si Justitie, Cristina Tarcea, dupa ce aceasta a decis sa nu aplice modificarile aduse Legii nr. 304/2004 in legatura cu modul de constituire a completurilor de 5 judecatori si dupa ce judecatorii Curtii Constitutionale au constatat conflictul de natura constitutionala generat de conducerea instantei supreme.

  "Consider ca demersurile conducerii Inaltei Curti de Casatie si Justitie au fost de natura sa vulnerabilizeze dreptul partilor la un proces echitabil, prin riscul asumat de influentare a repartizarii aleatorii a dosarelor, ceea ce ar trebui sa activeze institutia revocarii", scrie Lia Savonea in cererea adresata CSM, potrivit portalului "Lumea Justitiei", apropiat postului Antena3.

  Solicitarea, depusa de vineri

  "Responsabilitatile si obligatiile conducerii instantelor trebuie sa fie egale, de la Judecatoria Podul Turcului pana la conducerea ICCJ", si-a explicat demersul magistratul.

  Solicitarea Liei Savonea a fost depusa vineri la cabinetul presedintelui CSM, Simona Marcu, si a fost inregistrata astazi.

  Demersul vine dupa ce CCR a decis ca, din 2014, completurile de 5 judecatori nu au fost...

  Alte articole despre: Lia Savonea CCR, Lia SAvonea ICCJ, Lia Savonea Cristina Tarcea

  Categorie: Stiri18161 vizite[ Ziare.com ]

  Misterele asociatiei din SUA care a reclamat-o pe sefa Inaltei Curti la Inspectia Judiciara. Era suspendata cand s-a facut plangerea

  Miercuri, 03 Octombrie 2018, ora 08:55Comenteaza acest articol | 11 comentarii

  Misterele asociatiei din SUA care a reclamat-o pe sefa Inaltei Curti la Inspectia Judiciara. Era suspendata cand s-a facut plangereaCoalitia romanilor din SUA era suspendata din activitate in momentul in care a facut plangere la Inspectia Judiciara impotriva sefei Inaltei Curti, judecatorul Cristina Tarcea. Mai mult, potrivit actelor din SUA, ONG-ul nu are niciun membru. Presedintele asociatiei sustine insa ca sunt 3.000 de membri "sustinatori".

  Sefa Inaltei Curti, Cristina Tarcea, a ajuns sa fie verificata de Inspectia Judiciara, dupa ce impotriva ei a fost facuta o sesizare de catre preot Chris Terhes, presedintele Coalitiei romanilor din SUA.

  Sesizarea a aparut in contextul in care Colegiul de Conducere al Inaltei Curti a decis sa nu modifice anul acesta componenta Completelor de 5 judecatori. Asta se intampla imediat dupa ce au intrat in vigoare modificarile aduse Legii nr.304/2004 privind organizarea judiciara.

  Despre ce este vorba

  Inalta Curte a explicat ca aceste complete de judecata sunt constituite "la inceputul fiecarui an" si, in absenta unei norme tranzitorii, devin aplicabile incepand cu data de 1 ianuarie 2019.

  Initiativa lui Terhes de a sesiza Inspectia Judiciara a venit in acelasi timp cu declaratiile acide facute de Liviu Dragnea. Politicianul a criticat dur decizia Colegiului de Conducere al Inaltei Curti, mai ales ca un astfel de complet deja format de 5 judecatori va decide in apelul liderului PSD la decizia de condamnare in dosarul Angajarilor fictive din Teleorman.

  Citeste si: Sefa Inaltei Curti ii raspunde lui Dragnea: Sunt in tara asta judecatori care respecta...

  Alte articole despre: Cristina Tarcea reclamata Terhes Inspectia Judiciara, ONG Terhes Coalitia romanilor din SUA

  Categorie: Diaspora28044 vizite[ Ziare.com ]

  Tariceanu a sesizat Inspectia Judiciara: Sefa ICCJ incita judecatorii si ameninta parlamentarii

  Joi, 09 Noiembrie 2017, ora 13:36Comenteaza acest articol | 15 comentarii

  Tariceanu a sesizat Inspectia Judiciara: Sefa ICCJ incita judecatorii si ameninta parlamentariiPresedintele Senatului, Calin Popescu-Tariceanu a sesizat Inspectia Judiciara cu privire la opiniile exprimate public in data de 28 octombrie de catre judecatorul Cristina Tarcea, presedintele Inaltei Curti de Casatie si Justitie, referitoare la Legile Justitiei.

  Tariceanu apreciaza ca aceasta a incalcat grav obligatia de rezerva impusa magistratilor de a nu exprima public convingerile lor politice.

  In opinia sa, sefa instantei supreme incita judecatorii la incalcarea principiului separatiei puterilor in stat si ameninta parlamentarii "pentru a-i timora cu amenintarea voalata ca ar putea sa intre intr-un malaxor procedural prin metode de represiune penala a caror eficienta a fost deja verificata".

  "Va aduc la cunostinta si va solicit o evaluare in cadrul Inspectiei Judiciare, a opiniilor exprimate public la data de 28 octombrie 2017, de catre doamna Judecator Cristina Tarcea, Presedintele Inaltei Curti de Casatie si Justitiei, referitoare la proiectele de lege pe tema Justitiei.

  Cu aceasta ocazie, doamna judecator Cristina Tarcea a afirmat: "Avem nevoie de voi toti. Lumea trebuie sa stie ca desistarea din partea Ministerului Justitiei este o monstruozitate, dinainte planuita. NU TREBUIE SA PERMITEM INTRAREA IN DISCUTII GENERALE SAU, SI MAI RAU, PE FOND. Asta nu presupune ca EI SA FACA TOT CE VOR, IAR NOI SA TACEM... ICCJ a fost mereu alaturi de VOI!!! Important e sa fim uniti!!! Si, credeti-ma, am nevoie mai mult ca niciodata de dvs"", scrie Tariceanu in...

  Alte articole despre: Calin Popescu Tariceanu Inspectia Judiciara, Tariceanu Cristina Tarcea

  Categorie: Politica2737 vizite[ Ziare.com ]

  Tariceanu sesizeaza Inspectia Judiciara: Statul paralel exista iar sefa Inaltei Curti este un membru important

  Luni, 06 Noiembrie 2017, ora 19:05Comenteaza acest articol | 43 comentarii

  Tariceanu sesizeaza Inspectia Judiciara: Statul paralel exista iar sefa Inaltei Curti este un membru importantPresedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu, insista cu existenta unui stat paralel si, mai nou, vrea sa sesizeze Inspectia Judiciara pornind de la aceasta teorie a sa.

  Mai exact, seful Senatului este nemultumit de o declaratie facuta de Cristina Tarcea, presedintele ICCJ, pe tema Justitiei si o acuza ca este "un membru important al statului paralel".

  "Domnul presedinte Iohannis a spus ca "statul paralel" nu exista, dar l-am contrazis. Azi, o sa prezint domniei sale si mai cu seama opiniei publice un membru important al "statului paralel", doamna Cristina Tarcea, presedinta ICCJ, si un "modus operandi" al acestei grupari de putere ilegitima. Sper ca acest exemplu sa-l scoata din pasivitate pe domnul presedinte, daca nu cumva pasivitatea sa este programatica, ceea ce ar confirma ca patroneaza "statul paralel".

  Pe 28 octombrie, presedinta ICCJ s-a referit la proiectele de lege pe tema Justitiei in mediul virtual al forumului judecatorilor astfel: "Avem nevoie de voi toti. Lumea trebuie sa stie ca desistarea din partea Ministerului Justitiei este o monstruozitate, dinainte planuita. NU TREBUIE SA PERMITEM INTRAREA IN DISCUTII GENERALE SAU, SI MAI RAU, PE FOND. Asta nu presupune ca EI SA FACA TOT CE VOR, IAR NOI SA TACEM... ICCJ a fost mereu alaturi de Voi!!! Important e sa fim uniti!!! Si, credeti-ma, am nevoie mai mult ca niciodata de dvs." (sublinierile cu majuscule imi apartin). ", se arata intr-un comunicat transmis de Tariceanu.

  Potrivit acestuia,...

  Alte articole despre: Calin Popescu Tariceanu Inspectia Judiciara stat, Tariceanu Cristina Tarcea stat paralel

  Categorie: Politica15154 vizite[ Ziare.com ]

  Scandal fara precedent in cel mai inalt for al Justitiei: Pro si contra revocarii conducerii Inspectiei Judiciare

  Miercuri, 30 August 2017, ora 21:26Comenteaza acest articol | 9 comentarii

  Scandal fara precedent in cel mai inalt for al Justitiei: Pro si contra revocarii conducerii Inspectiei JudiciareSedinta Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) de miercuri a prilejuit o serie de acuzatii din partea celor doua tabere care s-au situat pe pozitii diferite fata de Inspectia Judiciara. O tabara a boicotat sedinta de plen, acuzand ca IJ a facut "deranj" la DNA, iar cealalta a invocat incalcarea legii.

  Inspectia Judiciara a fost supusa unui audit, iar daca sedinta de azi s-ar fi tinut, exista riscul ca seful IJ sa fie demis.

  Raportul de audit extern intocmit de compania Deloitte Touche Tohmatsu Limited (DTTL), privind managementul Inspectiei Judiciare in anul 2016 arata printre nereguli ca strategia pe termen mediu si lung a DIJ (Directiei de Inspectie Judiciara- n.red.) definita in anul 2015 nu este transpusa in obiective si indicatori masurabili sau ca exista lacune fie in partea de definire a procedurii.

  In acest context, cinci membri ai CSM au lipsit de la sedinta, ca sa nu existe cvorum si sa nu se poata lua o decizie.

  In apararea IJ: Se incearca protejarea DNA

  Judecatoarea Gabriela Baltag, membru in CSM, a vorbit in termeni duri despre situatia din Consiliul Superior al Magistraturii spunand ca Inspectia Judiciara va fi supusa unei "executii".

  "Am citit cu uimire avalansa de materiale care mi-au ajuns pe mail zilele acestea. Ca intr-o competitie, s-au intrecut pe rand, cu numeroase reclamatii, formulate la adresa activitatii Inspectiei Judiciare care se pare ca si-a realizat obiectivele 'fara tact si respect' atunci cand a verificat structura de...

  Alte articole despre: scandal CSM revocare Inspectia Judiciara

  Categorie: Stiri5175 vizite[ Ziare.com ]


  Prima   1   2   3   4   5   Ultima

  Urmareste Ziare.com pe

  Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
   
  1. Romania renunta la 4,4 milioane de doze de vaccin in luna iunie, pentru un management mai eficient al stocurilor
  2. Barbat lovit violent de un caine pe trecerea de pietoni. Incidentul extrem de bizar produs in Botosani VIDEO
  3. Evenimentul care poate zgudui lumea: A aparut filmul autopsiei unui extraterestru, validat de CIA VIDEO
  4. Locuitorii din doua orase se pot observa reciproc in timp real. Cum functioneaza portalurile amplasate in spatii intens circulate
  5. Fenomen neobisnuit observat pe cer, in Bangalore: Cerc de foc urias pe cer, ca o planeta dintr-un film SF FOTO VIDEO
  6. De ce a fost declarat nevinovat un roman care a pus o "atentie" de 100 de lei in dosarul de pensionare
  7. Descoperire stranie, ploaia de heliu: Unde se poate produce VIDEO
  8. Descoperire neasteptata pe coasta Madagascarului: pestele cu "patru picioare", disparut in urma cu 83 de ani VIDEO
  9. Viorica Dancila este noul consilier pe probleme de strategie al guvernatorului BNR, Mugur Isarescu
  10. Cum arata costumul cu propulsie cu care se poate zbura. A fost testat de un membru al Marinei Regale VIDEO
  Platforma pentru solutionarea online a litigiilor