Rezultatele 1 - 15 din 1000 (0.063 secunde)

Articole despre "cnair"

Pasajul care va elimina cozi uriașe la ieșirea de pe Autostrada Soarelui. CNAIR: "Se va deschide înaintea termenului contractual" VIDEO

Miercuri, 22 Iunie 2022, ora 10:46
Pasajul care va elimina cozi uriașe la ieșirea de pe Autostrada Soarelui. CNAIR: "Se va deschide înaintea termenului contractual" VIDEO
Oficialii Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) au făcut publice informații referitoare la un proiect important.

Este vorba despre pasajul rutier de la Drajna, care va traversa calea ferată de mare viteză CF800 și DN21.

Pasajul este construit la aproximativ un kilometru de ieșirea de pe A2, la kilometrul 105, pe drumul care face legătura între autostradă și orașele Slobozia-Brăila-Galați.

Bariera închisă foarte des la calea ferată determină formarea unor cozi de sute de metri pe șosea.

Construcția pasajului a început în decembrie 2021, după ce contractul a fost semnat în februarie 2021 cu antreprenorul Arcada din Galaţi pentru 98 de milioane de lei, fonduri europene, iar termenul de execuţie este de 18 luni.

Traseul are o lungime de 3 kilometri, din care pasajul suprateran măsoară 305 metri.

Potrivit informațiilor furnizate de oficialii CNAIR marți, 21 iunie 2022, lucrările avansează într-un ritm foarte bun.

"Stadiul fizic este de 39%. Pasajul se va deschide înaintea termenului contractual (iunie 2023)", arată CNAIR.

Ce șanse sunt să mergem șnur de la Pitești la Constanța. ”Suntem singura țară din Balcani fără o autostradă de centură în jurul Capitalei”

Marti, 21 Iunie 2022, ora 21:30
Ce șanse sunt să mergem șnur de la Pitești la Constanța. ”Suntem singura țară din Balcani fără o autostradă de centură în jurul Capitalei”
Un inel de autostradă de peste 100 de kilometri, paralel cu Șoseaua de Centură, urmează să preia traficul din jurul Capitalei. S-au făcut studii de fezabilitate, s-a împărțit pe tronsoane, s-au făcut licitații, au fost contractate lucrări. Când va fi gata, s-ar putea ajunge de la Autostrada A2 la A1 în 20 de minute cu viteză constantă.

Cu toate acestea, se pare că cei care vor să ocolească în viteză Bucureștiul mai au de așteptat.

A0 costă undeva la 6-7 miliarde de lei fără ajustările de prețuri de TVA și este finanțată integral din fonduri europene. Întreaga autostradă a fost împărțită în 7 loturi: pe sud sunt 3 loturi, pe nord sunt 4 loturi.

O parte din această autostradă ar trebui să fie dată în folosință anul viitor. Ba mai mult, aproximativ 10 kilometri, chiar anul acesta. Însă mai sunt unele ”probleme”.

Se pare că lucrurile se mișcă mai lent decât s-a estimat.

Cătălin Drulă: ”Au apărut întârzieri semnificative”

Fostul ministru al Transporturilor și Infrastructurii, cel care în 2021 spune că întreg inelul sudic va fi gata în 2023, iar o parte importantă chiar la finalul anului 2022, iar pe inelul nordic al Autostrăzii A0 se va putea circula din anul 2024, acum nu mai este așa sigur că se va întâmpla acest lucru.

”Anul trecut, când am plecat de la minister, potrivit calendarului, semi-inelul sudic trebuia să fie gata în 2023, iar semi-inelul nordic, în 2024. Față de...

Litigii de aproape un miliard de euro la CNAIR pentru nerespectarea clauzelor, anunță Grindeanu

Sambata, 28 Mai 2022, ora 16:22
Litigii de aproape un miliard de euro la CNAIR pentru nerespectarea clauzelor, anunță Grindeanu
Ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu a declarat sâmbătă, 28 mai, că în prezent există litigii în care diverse firme cer CNAIR aproape un miliard de euro pentru nerespectarea unor clauze din contracte.

El anunţă că, în urma unei modificări legislative, firmele vor primi, la rândul lor, „certificate de bună purtare” acordate în funcţie de modul în care antreprenorii respectă, la rândul lor, prevederile contractuale. Primul contract a fost deja reziliat, după adoptarea modificărilor legislative, anunţă ministrul.

„În acest moment, ştiţi care sunt claim-urile pe care le-am găsit, dar care au rămas în acelaşi cuantum de când am venit ministru, la CNAIR? Valoarea. Aproape un miliard de euro, astăzi, când vorbim, şi acum şase luni tot pe acolo. Dacă am schimbat ceva, că tot vorbeam despre schimbările pe care le-am propus noi şi care au fost adoptate prin Ordonanţă în urmă cu vreo două luni la legea achiziţiilor publice - dar nu doar la lege, că trebuia să intrăm şi pe Hotărâri de Guvern, era un fel de Ordonanţă-trenuleţ – a fost şi acest aspect. În acest moment faţă de trecut, CNAIR (...) trebuie să emită din trei în trei luni certificate de bună purtare, adică dacă şi-au făcut sau nu treaba, în cele trei luni, cum s-au angajat pe contract”, a spus ministrul.

Conform ministrului, în iunie se vor acorda primele certificate conform actului normativ adoptat în urmă cu două luni.

„Pot...

Transfăgărăşanul se redeschide cu două săptămâni mai devreme. Anunțul CNAIR VIDEO

Marti, 14 Iunie 2022, ora 17:37
Transfăgărăşanul se redeschide cu două săptămâni mai devreme. Anunțul CNAIR VIDEO
Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a anunțat că circulaţia rutieră se redeschide de miercuri, 15 iunie, pe Transfăgărăşan (DN 7C), începând cu ora 08:00.

”Miercuri, 15.06.2022, începând cu ora 8:00, se va deschide circulaţia rutieră pe Transfăgărăşan (DN 7C), între km 104+000 (Piscu Negru) şi km 130+800 (Cabana Bâlea Cascadă), pentru toate categoriile de autovehicule”, se menţionează în comunicat.Reprezentanţii CNAIR susţin că au reuşit, în acest an, printr-un efort susţinut şi cu ajutorul condiţiilor meteo favorabile, să efectueze lucrările necesare pentru curăţarea şi pregătirea drumului cu două săptămâni mai devreme faţă de termenul obişnuit, respectiv 1 iulie.

Cum va arăta autostrada între Bacău și Pașcani. Schițe făcute publice în premieră de CNAIR cu viitorul tronson din A7

Vineri, 11 Martie 2022, ora 19:43
Cum va arăta autostrada între Bacău și Pașcani. Schițe făcute publice în premieră de CNAIR cu viitorul tronson din A7
Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a anunțat vineri, 11 martie, că indicatorii tronsonului Bacău-Pașcani au fost avizați de Consiliul Tehnico-Economic al instituției.

Sectorul de autostradă cuprins între Bacău și Pașcani va avea o lungime de 77,39 de km și va traversa județele Bacău, Neamț și Iași.

Potrivit CNAIR, pentru stabilirea traseului și a soluțiilor tehnice s-au realizat:
-653 de foraje geotehnice cu adâncimi cuprinse între 6 m și 30 m
-255 de profile geofizice de tipul tomografiilor geoelectrice și seismice
-80 de investigații geotehnice dinamice tip super-greu


Studiul de fezabilitate prevede ca pe traseul autostrăzii Bacău-Pașcani să se construiască
- 112 Poduri, Pasaje, Viaducte, Structuri casetate
- 9 Noduri rutiere
-4 Parcări securizate
-4 Parcări de scurta durată
-1 Centru de Întreținere și Coordonare
-50 de Spații de încărcare pentru autoturisme electrice
-140 de hectare de perdele forestiere cu rol de protecție

Finanțarea pentru construcția Autostrăzii Bacău-Pașcani va fi asigurată prin PNRR.

Angajat al CNAIR lovit puternic de o mașină când curăța drumul după un accident rutier

Duminica, 16 Ianuarie 2022, ora 13:11
Angajat al CNAIR lovit puternic de o mașină când curăța drumul după un accident rutier
Un angajat al CNAIR a fost accidentat duminică, 16 ianuarie, de un şofer neatent, în timp ce lucra pentru a îndepărta efectele unui accident anterior. Bărbatul a ajuns la spital.


”Viteza şi neatenţia la volan fac din nou victime! Astăzi, un coleg din cadrul DRDP Bucureşti a fost victima neatenţiei unui conducător auto care a ignorat semnalizarea pe un sector de drum pe care intervenea o echipă de muncitori”, a transmis, duminică, CNAIR.


Sursa citată a precizat că echipajul SDN Bucureşti se afla în zona respectivă pentru degajarea carosabilului de resturile provenite de la un accident anterior.

”Unul dintre colegii noştri care lucrau pe partea carosabilă la acel moment a fost surprins în spaţiul dintre parapetele lateral şi utilajul CNAIR, iar acum este internat în spital”, a mai precizat compania.

Marile proiecte de infrastructură prioritare în 2022. Schimbările la CNAIR pe care susține Sorin Grindeanu că le va opera

Joi, 06 Ianuarie 2022, ora 17:55
Marile proiecte de infrastructură prioritare în 2022. Schimbările la CNAIR pe care susține Sorin Grindeanu că le va opera
Ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu a anunțat joi, 6 ianuarie, că a avut o întâlnire cu responsabilii din CNAIR pentru marile proiecte de infrastructură aflate în derulare.

El a declarat ulterior pe Facebook că a stabilit ca pe site-ul CNAIR să fie postată diagrama Gantt, care va arăta permanent evoluţia lucrărilor.

„Am discutat până acum cu responsabilii din CNAIR despre proiectele pe care le avem în derulare şi în pregătire. Vreau să urmăresc periodic evoluţia proiectelor. Avem multe obiective rutiere care trebuie să fie construite în graficele stabilite. Am stabilit ca pe siteul CNAIR să fie postată diagrama Gantt, care va arăta permanent evoluţia lucrărilor. Aşa nu vor mai apărea interpretări şi informaţii trunchiate în spaţiul public”, a scris Sorin Grindeanu joi pe Facebook.

El a vorbit despre proiectele de infrastructură prioritare.

„Coridoarele 4 şi 9 sunt o prioritate. Sibiu-Piteşti, tunelurile de pe secţiunea E - Lugoj-Deva, A7 -Autostrada Moldovei şi A0 - Autostrada de Centură Bucureşti sunt elementele lipsă ale acestor coridoare. La fel de importante sunt A8, Autostrada Braşov-Bacău, sectoarele de pe Autostrada Transilvaniei, Drumurile expres din Banat, Oltenia, Muntenia şi Dobrogea”, a explicat ministrul Transporturilor.

CNAIR a semnat contractul vizând construirea centurii de ocolire Sud Craiova

Vineri, 14 Ianuarie 2022, ora 12:27
CNAIR a semnat contractul vizând construirea centurii de ocolire Sud Craiova
Ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu a anunţat vineri, 14 ianuarie, că CNAIR a semnat contractul de execuţie al centurii de ocolire Sud Craiova, DN 56-DN 55-DN 6.

Conform contractului, firma câștigătoare trebuie să termine lucrările în 15 luni.

”Un proiect important pentru Craiova, trenat ani de zile, intră acum în linie dreaptă! CNAIR a semnat astăzi contractul de execuţie al Centurii de ocolire Sud Craiova, DN 56-DN 55-DN 6. Firma câştigătoare- Rizzani de Eccher SpA- trebuie să respecte contractul şi să termine lucrările în 15 luni”, a scris Grindeanu.

Ministrul Transporturilor precizează că centura rutieră "Craiova Sud" va scoate din oraş o mare parte din traficul rutier de tranzit şi va asigura legături mai rapide spre Bucureşti, Alexandria, Drobeta Turnu-Severin, Calafat, Bechet şi Caracal.

Pe noul drum, cu o lungime de aproape 10 km, vor fi construite:
-2 parcări,
-2 pasaje peste calea ferată,
-un pod peste canalul de ape uzate,
-2 intersecţii giratorii la nivel cu DN 55 şi DN 56
-o bretea de acces pentru legatura cu DN 6, în sensul giratoriu existent.

Sinecuri de partid. Epurări pe criterii politice la CNAIR

Joi, 16 Decembrie 2021, ora 21:30
Comenteaza acest articol | 13 comentarii
Sinecuri de partid. Epurări pe criterii politice la CNAIR
Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere SA (CNAIR), deținută în totalitate de Ministerul Transporturilor, este una dintre cele mai mari companii românești cu capital de stat (are peste 6000 de salariați și un profit de peste 6,6 miliarde lei doar anul trecut).

CNAIR gestionează marile proiecte de infrastructură rutieră dezvoltate de guvern și taie panglici la fiecare kilometru de drum inaugurat. După ieșirea USR-Plus de la guvernare, majoritatea celor numiți la conducerea CNAIR au fost maziliți.

Retras din funcție, USR-istul Cătălin Drulă, fostul ministru al Transporturilor, a declarat recent că PNL comite o ilegalitate numind pe criterii politice conducerea de la CNAIR și că se încalcă astfel prevederile din PNRR riscând să pierdem banii de la UE. De parcă ei nu ar fi făcut la fel.

Pe de altă parte, proaspătul instalat în fruntea Transporturilor, Sorin Grindeanu, țipa pe Facebook: „Rezultate concrete, nu festivism!”. Asta imediat după fabuloasa inaugurare a 4,5 km de autostrada și 4,7 km de drum național de pe tronsonul Târgu Mureș - Ungheni. Bineînțeles că, fără o echipă de aur de administratori și directori de la CNAIR, nu ar fi putut să aibă loc măreața realizare. Iar noul Consiliu de Administrație este ales pe sprânceană.

Omul lui Felix se ocupă de drumurile noastre

Bogdan Pascu este președintele Consiliului de Administrație din septembrie 2021.
Pascu este inginer, dar a...

Care este stadiul proiectelor de infrastructură din Moldova și Bucovina. Date la zi de la CNAIR

Joi, 09 Decembrie 2021, ora 20:40
Care este stadiul proiectelor de infrastructură din Moldova și Bucovina. Date la zi de la CNAIR
Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a făcut public joi, 9 decembrie, stadiul celor 12 obiective de investiţii în infrastructura rutieră din Moldova şi Bucovina. Printre acestea se află autostrăzile Buzău - Focșani, Brașov - Bacău, Târgu Neamţ - Iaşi - Ungheni și Drumul Expres Bacău - Piatra Neamţ.

Potivit CNAIR, investițiile se află într-un continuu proces de derulare.

Din datele centralizate de către compania de drumuri, în cazul Autostrăzii Buzău - Focşani, au fost implementate în Studiul de Fezabilitate toate observaţiile CNAIR şi urmează ca indicatorii tehnico-economici să fie supuşi avizării în cadrul Consiliului Tehnico-Economic din cadrul companiei.

De asemenea, Avizul de Gospodărire a Apelor se află în faza finală de obţinere, iar procedura de dobândire a Acordului de Mediu este aproape de final. "Asupra Proiectului Tehnic au fost de asemenea emise observaţii tehnice, care au fost integrate în cadrul documentaţiei, iar varianta finală a Proiectului tehnic va fi înaintată către CNAIR după avizarea Studiului de Fezabilitate împreună cu documentaţia necesară demarării procedurii de achiziţie publică pentru faza de execuţie lucrări", precizează sursa citată.

În ceea ce priveşte Autostrada Focşani - Bacău, Studiul de Fezabilitate, revizuit conform observaţiilor Beneficiarului, a fost transmis de către Prestator, iar în prezent acesta se află în curs de...

CNAIR a intervenit pe drumurile naționale cu 742 de utilaje şi peste 5.000 de tone de material antiderapant VIDEO

Miercuri, 08 Decembrie 2021, ora 09:35
CNAIR a intervenit pe drumurile naționale cu 742 de utilaje şi peste 5.000 de tone de material antiderapant VIDEO
Peste 5.000 de tone de material antiderapant au folosit drumarii Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere în intervalul 7 decembrie, ora 17.00 - 8 decembrie, ora 5.00, pentru a acţiona pe întreaga reţea de drumuri naţionale şi autostrăzi, afectată de vremea rea, informează miercuri CNAIR.

Potrivit sursei citate, drumarii de la CNAIR au acţionat cu 742 de utilaje şi au împrăştiat aproximativ 5,186,5 tone de material antiderapant.

Direcţiile regionale ale CNAIR au acţionat astfel: DRDP Bucureşti - 21 de autoutilaje şi 168 de tone de material antiderapant, DRDP Craiova - 34 de autoutilaje şi 300 de tone de material antiderapant, DRDP Timişoara - 98 de autoutilaje, au răspândit 770 de tone de material antiderapant, DRDP Cluj - 169 de autoutilaje, au răspândit 1.132,5 tone de material antiderapant, DRDP Braşov - 161 de autoutilaje, au răspândit 1.011 tone de material antiderapant, DRDP Iaşi - 207 autoutilaje şi 1.800 de tone de material antiderapant, DRDP Constanţa - 52 de autoutilaje şi 5 tone de material antiderapant."Facem apel la conducătorii auto să circule prudent, să respecte restricţiile instituite pe anumite sectoare de drum, să adapteze viteza la condiţiile din trafic, să plece la drum doar dacă au autovehiculele echipate corespunzător pentru condiţii de iarnă şi să se informeze în prealabil cu privire la condiţiile de trafic din zonele tranzitate", atrage atenţia CNAIR.

Informaţii...

Proiectul autostrăzii Târgu Mureş - Târgu Neamţ. CNAIR anunță că a primit studiul de fezabilitate incomplet

Marti, 07 Decembrie 2021, ora 18:03
Proiectul autostrăzii Târgu Mureş - Târgu Neamţ. CNAIR anunță că a primit studiul de fezabilitate incomplet
CNAIR a anunțat marţi, că a primit documentaţie incompletă pentru proiectul Autostrăzii Târgu Mureş - Târgu Neamţ.

În perioada următoare se vor face verificări, atât pentru a stabili dacă au fost respectate observaţiile transmise anterior, cât şi dacă nivelul de calitate al documentaţiei corespunde cu cel solicitat prin Caietul de sarcini.

”Astăzi, 07.12.2021, Ingenieria Especializada Obra Civil E Industrial S.A. a înaintat Studiul de fezabilitate pentru Autostrada Târgu Mureş - Târgu Neamţ revizia 3, asa cum a fost stabilit in cadrul şedintelor săptămânale de progres. Documentaţia a fost predata pentru întreg obiectivul de investiție Autostrada Târgu Mureş – Târgu Neamţ”, a transmis, marţi, CNAIR.

Sursa citată a precizat că, la o prima analiză, s-a constatat că lipsesc documentatiile necesare pentru obtinerea Acordului de mediu (RIM, SEA, SEICA, PMM etc.), documentatiile privind ocuparea terenurilor (Raportul de Evaluare al imobilelor afectate si Identificarea proprietarilor si imobilele detinute de acestia si lista proprietarilor si imobilele afectate semnate si stampilate de Primarii) iar volumul Autorizatii, Avize si Acorduri este incomplet.

”În perioada următoare, documentatia va fi analizata de catre Departamentele de specialitate din cadrul CNAIR S.A. in vederea verificarii modului in care au fost implementate observatiile emise anterior si de asemenea dacă nivelului de calitate al documentatiei...

Întârzieri la lotul 1 al Autostrăzii Sebeş-Turda. Penalități uriașe impuse constructorului italian de către CNAIR

Vineri, 19 Noiembrie 2021, ora 08:39
Întârzieri la lotul 1 al Autostrăzii Sebeş-Turda. Penalități uriașe impuse constructorului italian de către CNAIR
Antreprenorul lotului 1 al autostrăzii A10 Sebeş-Turda, compania italiană Pizzarotti, are mai multe probleme, atât financiare cât şi de natură juridică, arată adevarul.ro. Potrivit sursei citate, firma DDG Transporters SRL, subcontractor, a cerut, la Tribunalul Alba, intrarea în insolvență a companiei italiene.

Potrivit sursei citate, Pizzarotti are mari probleme financiare, CNAIR transmițând companiei Pizzarotti două facturi de penalităţi în valoare de circa 84,5 milioane de lei, fapt care evident i-a cauzat antreprenorului italian dificultăţi financiare majore.

CNAIR a emis o factură în valoare de 81,26 milioane de lei şi cealaltă în valoare de 3,25 milioane de lei. Motivele sunt nerespectarea duratei de execuţie a lucrărilor, respectiv întârzieri în remiterea programului de execuţie. ”Până la încasarea acestor sume de catre CNAIR, stabilirea unui acord cu antreprenorul privind plata acesteia, nu se vor face alte plăţi catre antreprenor”, se precizează pe site-ul CNAIR.

Compania Pizzarotti construieşte lotul 1 al autostrăzii Sebeş - Turda, între Sebeş şi Sântimbru. Traficul rutier a fost deschis în decembrie 2020 pe o distanţă de 15 kilometri. În cursul acestui an a fost finalizat integral nodul rutier Sebeş.
Ultimii 2 kilometri din acest lot, care includ şi nodul rutier Alba Iulia Nord, vor fi daţi în trafic la 1 decembrie 2021, odată cu deschiderea cirulaţiei şi pe lotul 2, între Sântimbru...

CNAIR, amendată cu 14.500 de lei după accidentul în lanț din Mureș pentru că nu a curățat drumul național. Sancțiuni și pentru nouă șoferi

Luni, 15 Noiembrie 2021, ora 18:44
CNAIR, amendată cu 14.500 de lei după accidentul în lanț din Mureș pentru că nu a curățat drumul național. Sancțiuni și pentru nouă șoferi
Poliţiştii din judeţul Mureş au aplicat zece amenzi după accidentul în lanţ de pe DN 15, în care au fost implicate 20 de maşini. Au fost sancţionaţi nouă şoferi, dar şi CNAIR, pentru că nu a asigurat curăţarea corespunzătoare a drumului. Reprezentanţii companiei anunţă că vor contesta sancţiunea.

IPJ Mureş a anunţat că, după accidentul în lanţ de pe DN 15, au fost aplicate zece sancţiuni.

”În cauză, poliţiştii rutieri au aplicat 10 sancţiuni contravenţionale, în conformitate cu prevederile O.U.G. nr.195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, dintre care 9 au fost aplicate conducătorilor auto, iar una a fost aplicată administratorului drumului public, aceasta din urmă fiind în cuantum de 14.500 de lei. Totodată, a fost retras şi un certificat de înmatriculare”, a transmis IPJ Mureş.

Reprezentanţii CNAIR au precizat că vor contesta sancţiunea aplicată.

Poliţiştii rutieri recomandă tuturor participanţilor la trafic, pentru a evita să fie implicaţi în evenimente rutiere negative, să respecte cu stricteţe regulile de circulaţie, semnificaţia indicatoarelor rutiere, să conducă cu viteză redusă şi adaptată permanent la condiţiile de drum, să nu se angajeze în efectuarea unor manevre riscante şi să se informeze cu privire la condiţiile meteo şi tronsoanele de drum pe care le vor parcurge.

Luni dimineaţă, pe DN15 E60, în localitatea Sânpaul, s-aprodus un eveniment rutier cu...

Frica funcționarilor și China blochează un lot vital din autostrada Pitești-Sibiu. De ce refuză oficialii CNAIR să semneze contractul

Joi, 28 Octombrie 2021, ora 14:47
Frica funcționarilor și China blochează un lot vital din autostrada Pitești-Sibiu. De ce refuză oficialii CNAIR să semneze contractul
Reprezentanții CNAIR ar putea să semneze contractul pentru execuția unui sector din autostrada Pitești-Sibiu, dar amână perfectarea actelor de teamă.

Este vorba despre secțiunea 4 - Tigveni-Curtea de Argeș, a autostrăzii Pitești-Sibiu, un segment în lungime de 9,86 de kilometri, care a fost licitat încă din martie 2019.

Câștigătorul a fost desemnat abia după doi ani, în martie 2021. Este vorba despre Porr Construct SRL, care va primi 1.678.873.121,77 lei (fara TVA) și are termen 16 luni de proiectare și 44 luni de execuție a lucrărilor.

Cu toate acestea, China Railway, firma de stat din țara asiatică care a participat la licitație, a contestat decizia.

Curtea de Apel București a anulat licitația, dând dreptate firmei China Railway, și a dispus reevaluarea ofertelor. În septembrie 2021 firma austriacă Porr Construct SRL a fost, din nou, desemnată câștigătoare. China Railway a contestat la Consiliul Național pentru Soluționarea Contestațiilor (CNSC), însă de această dată instanța a dat dreptate CNAIR.

Practic, din 13 octombrie 2021 oficialii CNAIR au cale liberă să semneze contractul, și așa extrem de mult întârziat, cu Porr Construct.

Guvernul Cîțu a aprobat o ordonanță de urgență pe 25 august prin care autoritățile responsabile sunt obligate să încheie contractele cu ofertantul câștigător, fără să mai aștepte soluționarea definitivă în instanță a contestațiilor.

Cu toate acestea,...
  1. Româncă întoarsă din vacanța petrecută în Grecia: „Suntem cu mult peste sârbi, bulgari, nemți, englezi”
  2. Mirajul mașinii electrice începe să devină un coșmar. Șoferii de Dacia Spring blochează întreaga rețea de chargere din România
  3. De ce este inadecvat răspunsul "Cu drag!" când ni se spune "Mulțumesc!". Noua formulă a acaparat schimburile de politețuri
  4. Un miner care căuta aur în Canada a dat peste o comoară și mai prețioasă. "Este perfectă și frumoasă" FOTO
  5. Povestea celui mai bogat țigan din Marea Britanie. Născut într-o rulotă pe marginea drumului, a ajuns miliardar FOTO
  6. Cât a cheltuit o familie de cinci persoane pentru 13 nopți în Grecia și Bulgaria. "Asta înseamnă să ai o ordine financiară!"
  7. Primele surprize la Wimbledon! O jucătoare din Top 10 WTA eliminată în runda inaugurală
  8. Când se afișează rezultatele la Bacalaureat 2022. Ce se întâmplă cu elevii care obțin media generală 5.99
  9. O familie de români a rămas fără bani în Grecia: "Cum să lași 3.000 de euro în mașină?"
  10. China își trimite mărfurile în Europa ocolind Rusia. Noua rută comercială care favorizează decisiv Kazahstanul