Rezultatele 1 - 15 din 1000 (0.215 secunde)

Articole despre "factura energie"

Germania se așteaptă la o creștere uriașă a prețurilor la gaze. „Este posibilă o dublare sau o triplare”

Sambata, 25 Iunie 2022, ora 09:53
Germania se așteaptă la o creștere uriașă a prețurilor la gaze. „Este posibilă o dublare sau o triplare”
Germania s-ar putea confrunta cu o triplare a preţurilor la gaze în următoarele luni, după limitarea livrărilor de către Rusia către Europa, a declarat un înalt oficial în domeniul energiei.

Moscova a redus fluxul de gaz prin conducta Nord Stream 1 cu 40% săptămâna trecută, invocând motive tehnice - pe care Berlinul le respinge ca fiind un pretext - ceea ce a determinat o creştere de patru până la şase ori a preţurilor pieţei, a declarat şeful agenţiei federale de distribuţie a Germaniei, Klaus Müller.

Este puţin probabil ca astfel de „salturi enorme de preţ” să fie transferate în întregime consumatorilor, a spus Müller, dar cetăţenii germani trebuie să se pregătească pentru creşterea dramatică a costurilor. „Este posibilă o dublare sau o triplare”, a declarat el pentru postul public ARD.

Muller a spus că costurile în creştere care apar acum pe facturile de energie ale oamenilor au fost rezultatul preţurilor mai mari de pe piaţa gazelor din toamna anului trecut.
Ministerul german al Economiei a anunţat joi a doua dintre cele trei faze ale planului de urgenţă energetică, avertizând asupra riscului reducerii pe termen lung a furnizării de gaze.
Aşa-numita „fază de alarmă” permite firmelor de utilităţi să transmită clienţilor preţuri mari la gaze şi, prin urmare, să contribuie la reducerea cererii.

Robert Habeck, ministrul afacerilor economice, a spus că există o anumită îngrijorare că...

Vata de sticlă vs vata bazaltică: diferențe și utilizările fiecăreia

Joi, 23 Iunie 2022, ora 17:42
Vata de sticlă vs vata bazaltică: diferențe și utilizările fiecăreia
Izolarea pereților, a pardoselii sau a tavanului reprezintă un proces esențial în construcția, sau chiar modernizarea, unei locuințe. Indiferent că este vorba despre apartamente sau case, atât calitatea vieții, cât și costurile pe care le ai la facturile de energie sunt influențate semnificativ de calitatea izolației.

În momentul de față, materialele recomandate datorită calităților lor superioare sunt vata de sticlă și vata bazaltică. Iată câteva informații esențiale despre fiecare material și motivele pentru care să le alegi în procesul de izolare a locuinței:

Caracteristicile vatei bazaltice

Fibrele minerale ale vatei bazaltice sunt rezultatul unui proces de topire la temperaturi foarte mari a rocii bazaltice amestecate cu cocs și calcar. Vata bazaltică de exterior și interior rezistă la temperaturi de până la 1000 de grade Celsius și face față, în caz de incendiu, pe o durată de aproximativ 4 ore.

Vata bazaltică este recomandată și pentru izolarea spațiilor în care se cere o rigiditate ridicată a materialului. De exemplu, în cazul izolării pereților exteriori sau a unei terase, caracteristicile vatei minerale bazaltice o fac potrivită pentru sarcini complexe.

Dacă te întrebi care este diferența între vata minerală de sticlă și vata bazaltică, unul dintre aspectele la care trebuie să fii atent este coeficientul termic. La vata bazaltică, acesta este cuprind între 0.035 W/mK și 0.040 W/mK....

Ce ne sfatuieste ANRE pentru a avea facturi mai mici la curent

Duminica, 09 Februarie 2020, ora 12:10
Ce ne sfatuieste ANRE pentru a avea facturi mai mici la curent
Consumatorii casnici care primesc oferte de la furnizori pentru a trece din piata reglementata in piata concurentiala sau pentru a prelungi valabilitatea contractului pe piata libera trebuie sa fie foarte atenti la valoarea totala a facturii promise si sa analizeze ofertele mai multor furnizori, au declarat reprezentantii Autoritatii Nationale de Reglementare in Energie (ANRE).

Clientii finali casnici trebuie sa stie ca au dreptul sa isi schimbe furnizorul de energie electrica in termen de 21 de zile de la data solicitarii si ca furnizorul poate fi oricare din operatorii economici care au licenta de furnizare de pe teritoriul Romaniei, acest serviciu nefiind limitat la o anumita zona geografica de deservire.

Mai trebuie sa stie ca procesul de schimbare a furnizorului este unul gratuit, fiind interzisa perceperea oricaror taxe sau tarife de catre companiile din energie, si ca nu implica modificari de ordin tehnic.

"Este important de retinut ca initierea procesului de schimbare a furnizorului nu poate avea loc decat dupa ce clientul final a optat pentru noul furnizor. Iar in acest sens, se recomanda ca, in prealabil, sa se solicite si sa se analizeze comparativ ofertele mai multor furnizori, astfel incat clientul final casnic sa poata alege in cunostinta de cauza oferta cea mai avantajoasa pentru el, dintre cele disponibile pe piata", sugereaza ANRE.

Astfel, consumatorii trebuie sa fie foarte atenti la evaluarea totala a facturii, comparativ cu factura actuala,...

Cum să plătești mai puțin la energie. Trucurile prin care faci o economie uriașă

Duminica, 01 Mai 2022, ora 03:19
Cum să plătești mai puțin la energie. Trucurile prin care faci o economie uriașă
Anul 2022 a fost și este în continuare marcat de o serie de scumpiri substanțiale: utilitățile, alimentele, toate determină românii să scoată din buzunare lunar sute de lei în plus pentru aceleași facilități comparativ cu anii anteriori.


Există câteva metode prin care oamenii își pot reduce costurile cu facturile la energie, dar nu numai. Soluții la îndemână, ușoare, care deși par evidente, uneori pur și simplu pot trece neobservate.

Potrivit datelor Departamentul de Energie din Statele Unite ale Americii, o familie din SUA cheltuiește pe an circa 1.400 de dolari doar pe utilități, iar costurile pot fi reduse cu până la 25% prin schimbarea anumitor obiceiuri, potrivit nerdwallet.com.


13 metode prin care pot fi reduse facturile la energie

1.Asigurați-vă că toate ușile și ferestrele sunt etanșe, astfel încât să nu intre frig.

2. Reparați conductele care au scurgeri.

3. Setați termostatul la o temperatură rezonabilă.

4. Ajustați temperatura frigiderului și congelatorului.

5. Înlocuiți băile lungi în cadă cu dușurile.

6. Reparați robinetele care curg.

7. Reglați temperatura boilerului de apă.

8. Cumpărați aparate electrocasnice rentabile din punct de vedere energetic.

9. Interesați-vă ce oferte reduse au furnizorii de electricitate.

10. Schimbați becurile.

11. Montați întrerupătoare prin care puteți regla intensitatea luminii.

12. Folosiți prize inteligente.

13....

Amenzi de aproape 3 milioane de lei aplicate de ANRE furnizorilor şi distribuitorilor de energie electrică şi gaze naturale

Marti, 15 Martie 2022, ora 21:58
Amenzi de aproape 3 milioane de lei aplicate de ANRE furnizorilor şi distribuitorilor de energie electrică şi gaze naturale
Autoritatea Naţională de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE) a anunţat marţi că va continua supravegherea pieţelor de energie electrică şi gaze naturale şi sancţionează furnizorii şi distribuitorii de energie electrică şi gaze naturale cu amenzi contravenţionale în valoare totală de 2.970.000 lei, în perioada februarie – martie 2022.

În urma controalelor efectuate, s-au constatat încălcări ale obligaţiilor legale verificate, furnizorii fiind sancţionaţi cu amendă contravenţională după cum urmează:

ENEL ENERGIE (energie electrică): 400.000 lei
ENEL ENERGIE MUNTENIA (energie electrică): 400.000 lei
ENEL ENERGIE (gaze naturale): 130.000 lei
ENEL ENERGIE MUNTENIA (gaze naturale): 100.000 lei
PREMIER ENERGY (gaze naturale): 10.000 lei

La societatea NORD GAZ a fost finalizată o acţiune de control în urma căreia furnizorul de gaze naturale a fost sancţionat cu amendă contravenţională în valoare de 270.000 lei pentru emiterea de oferte-tip pentru clienţii finali, fără ca acestea să cuprindă în conţinutul lor toate informaţiile minime obligatorii prevăzute de reglementările în vigoare; neîndeplinirea obligaţiei de a notifica clienţilor finali modificarea preţului de furnizare a gazelor naturale, cu cel puţin 30 de zile calendaristice înainte de data modificării.

În paralel, au mai fost finalizate acţiuni de control la trei distribuitori de energie electrică şi gaze naturale. Astfel,...

Aparatul de aer condiţionat este unul dintre marii consumatori de energie din casă. Cum poți face economii la curentul electric

Luni, 06 Iunie 2022, ora 04:10
Aparatul de aer condiţionat este unul dintre marii consumatori de energie din casă. Cum poți face economii la curentul electric
Unul dintre marii consumatori de energie din casă este aparatul de aer condiţionat, acesta fiind responsabil pentru circa 17% din consumul anual al unei gospodării, potrivit E.ON.

Conform unor studii realizate de Comisia Europeană, un sistem de aer condiţionat obişnuit utilizează aceeaşi cantitate de energie electrică într-o singură lună cât consumă un frigider cu congelator într-un an.

Pentru economii la factura de energie un consumator trebuie să aleagă un aparat de aer condiţionat cu tehnologia Inverter, să cureţe filtrele aparatului de aer condiţionat o dată la două luni şi să seteze temperatura optimă în locuinţă.

"Temperatura pentru funcţionarea optimă a unui aparat de aer condiţionat este între 21°C şi 25°C. Pentru o temperatură ambientală mai scăzută de 21°C, aparatul de aer condiţionat va fi solicitat la o putere crescută şi va consuma mai multă energie electrică", se menţionează în comunicat.

Totodată, este indicat ca temperatura din locuinţă să nu difere cu mai mult de 2-3°C faţă de cea de afară, cu excepţia temperaturilor extreme.


Aparatul de aer condiţionat trebuie să fie potrivit pentru încăpere. Astfel, acesta trebuie să aibă puterea necesară de răcire/încălzire a spaţiului respectiv.

Un aparat cu o putere prea mică va avea o durată de viaţă mai scurtă, pentru că va fi suprasolicitat să răcească/încălzească spaţiul necesar.


Pe de altă parte, aparatul...

Jocul de-a economia de piaţă în domeniul energiei. Cum o dai, cum o suceşti, tot monopol iese

Joi, 17 Martie 2022, ora 11:11
Jocul de-a economia de piaţă în domeniul energiei. Cum o dai, cum o suceşti, tot monopol iese
Economia de piață construită în România în acești 32 de ani pare o construcție șubredă, care se înclină la orice adiere de vânt, incapabilă să-și facă mecanisme de reglare și control pentru evitarea derapajelor, generate de eterogenitatea actorilor din această piață, și de ideile neinspirate (ca să fiu delicat) ale guvernanților la anumite input-uri din piață.

La toate capitolele din această materie suntem repetenți (nici la corijenţă n-am reușit să trecem clasa, nici cu facturile la energie, nici cu prețurile carburanților).
Nerăbdarea și lipsa de educație a concetățenilor noștri atinge din păcate cote din ce în ce mai alarmante, în principal pentru că cei care au rămas în țară nu sunt pregătiți prea bine pentru provocările pieţei. Fenomenul se extinde pentru că tot mai mulți sunt cei care vor câștiguri facile, nu estimează riscuri sau șanse pe baze logice ci numai impulsiv, pe moment.

Sărăcia este cea care determina comportamentul impulsiv, fiind singură caracteristică comună în zonele unde știri false au dus la isterii colective. Altfel nu-mi pot explica cum poți lua grămezi de baxuri de ulei, când un “intelectual” dă semnalul în social media că n-o să mai existe gram de ulei, fără să spună și cauza sau dacă semințele de floarea soarelui au căpătat vreo boală și trebuie distruse în silozuri. Faptul că se întâmplă și în Spania și în Bulgaria, nu demonstrează că este o...

​Noile prețuri la energie au intrat în vigoare de la 1 aprilie. Cât vom plăti anul acesta

Sambata, 02 Aprilie 2022, ora 19:39
​Noile prețuri la energie au intrat în vigoare de la 1 aprilie. Cât vom plăti anul acesta
Noile măsuri de sprijin pentru facturile la energie au intrat în vigoare vineri, 1 aprilie, și vor fi aplicate timp de un an.


Măsurile de combatere a preţurilor mari la energie înlocuiesc vechea schemă de plafonare şi compensare, potrivit Adevarul.ro. Acestea introduc noi preţuri şi plafoane, în funcţie de consum şi sunt valabile timp de un an.

În perioada 1 aprilie 2022-31 martie 2023, preţul final facturat de către furnizorii de energie electrică este de:

- maximum 0,68 de lei/kWh, cu TVA inclusă, în cazul clienţilor casnici care au avut în 2021 un consum sub 100 KWh,

- maximum 0,8 lei/kWh, cu TVA inclusă, pentru clienţii cu un consum între 100 kWh şi 300 kWh, inclusiv,

- maximum 1 leu/kWh, cu TVA inclusă pentru clienţii non-casnici.

La gaze nu mai există plafon în funcţie de consum, iar preţurile sunt următoarele:

- maximum 0,31 de lei/kWh, cu TVA inclusă pentru populaţie,

- maximum 0,37 de lei/kWh cu TVA inclusă în cazul clienţilor noncasnici al căror consum anual de gaze în anul 2021 la locul de consum este de cel mult 50.000 MWh.

CET-urile vor cumpăra gaze naturale la preţ reglementat de 250 lei /MWh.

Asociaţia Energia Inteligentă apreciază că 30% din consumatorii casnici nu se vor încadra în cerinţele legii şi vor achita preţul din contractele de furnizare a energiei electrice existente, preţuri între 1,4 lei/kWh şi 4,1 lei/kWh.

Adică o casă care consumă 301 kWh/lună, va...

Paradoxul facturilor astronomice. Cum a ajuns monopol piața în care distribuitorii de energie ar trebui să fie în competiție

Marti, 15 Martie 2022, ora 10:31
Paradoxul facturilor astronomice. Cum a ajuns monopol piața în care distribuitorii de energie ar trebui să fie în competiție
Când România a devenit membru al Uniunii Europene, acum 15 ani, pentru toți guvernanții era foarte clar că piața de energie pentru consumul industrial și casnic va trebui liberalizată.

Asta presupunea ca statul România să elaboreze politici, planuri și programe prin care să încurajeze formarea unei piețe concurențiale de energie, în care producătorii, furnizorii, transportatorii și distribuitorii finali să fie suficient de numeroși și cu siguranță neînțeleși între ei, astfel încât să atragă clienți/consumatori, care ar veni la ei, pe criteriul prețului celui mai mic și serviciilor celor mai bune.

Partea cu transportatorii era cea mai simplă, în sensul că nu e nevoie de mai mulți transportatori de gaz, de exemplu, care să aibă fiecare conductele sale, alături de conductele competitorilor, iar clientul să își tot cupleze și decupleze instalația sa de la unul sau altul dintre transportatori, în funcție de evoluția pieței. Dacă luăm în considerare că vorbim despre costuri minime de transport (majoritatea rețelelor și-au amortizat investițiile încă din primii ani de exploatare) am fi putut trăi într-o piață concurențială de energie și în condițiile unui singur transportator de electricitate sau de gaze, într-o anumită locație.
În schimb, existența doar a unuia sau doar a câtorva, foarte puțini distribuitori de energie, care, la rândul lor, cumpără curent electric sau gaze de la foarte puțini...

Ce prevede noua schemă de ajutor pentru facturile la energia electrică și gaze, care va intra în vigoare la 1 aprilie DOCUMENT

Duminica, 13 Martie 2022, ora 17:50
Ce prevede noua schemă de ajutor pentru facturile la energia electrică și gaze, care va intra în vigoare la 1 aprilie DOCUMENT
Guvernul va aproba luna aceasta o nouă schemă de ajutor pentru facturile la energie și gaze care va intra în vigoare în aprilie și va fi valabilă un an.

Potrivit unui draft al proiectului de ordonanță de urgență, în cazul consumatorilor casnici, prețul plafonat la energia electrică va depinde de consum. Compensarea nu mai este luată în discuție.

În ceea ce privește gazele, în draftul proiectului este menționat un preț plafonat, care nu este însă stabilit. În plus, proiectul prevede că gazele ar trebui să provină exclusiv din producția internă.

Pe 10 martie, ministrul Energiei, Virgil Popescu, a anunțat că guvernul va aproba ordonanța de urgență cu privire la schema de ajutor la energie electrică şi gaze naturale săptămâna viitoare. Potrivit ministrului, noua schemă va intra în vigoare începând cu 1 aprilie.

Draftul proiectului de OUG poate fi consultat în documentul atașat

Marea Britanie introduce o taxă excepțională după ce facturile la energie au crescut amețitor. Companiile vizate

Vineri, 27 Mai 2022, ora 07:32
Marea Britanie introduce o taxă excepțională după ce facturile la energie au crescut amețitor. Companiile vizate
Ministrul de Finanţe al Marii Britanii, Rishi Sunak, a impus o taxă excepţională pentru companiile de petrol şi gaze, în timp ce guvernul se străduieşte să atenueze criza costului vieţii din ţară, care se agravează, transmite CNBC.


Măsurile vin la o zi după o investigaţie profund jenantă asupra petrecerilor care au avut loc în Downing Street în perioada carantinei pentru Covid-19 şi pe fondul presiunii susţinute asupra guvernului conservator de guvernământ pentru a face mai mult pentru populaţie, în timp ce preţurile produselor, de la alimente la combustibil înregistrează preţuri record.

”Sectorul petrolului şi gazelor naturale realizează profituri extraordinare nu ca rezultat al modificărilor recente ale asumării de riscuri sau al inovaţiei sau al eficienţei, ci ca rezultat al creşterii preţurilor mărfurilor la nivel mondial, determinate parţial de războiul Rusiei împotriva Ucrainei. Şi, din acest motiv, sunt înţelegător cu argumentul de a impozita aceste profituri în mod echitabil”, a declarat joi Sunak parlamentarilor din Camera Comunelor.

Afirmaţiile sale au provocând batjocuri din partea parlamentarilor opoziţiei.

Sunak a spus că guvernul impune ”o taxă temporară pentru profiturile energetice” cu o aşa-numită ”alocaţie pentru investiţii”, pentru a stimula firmele de petrol şi gaze să-şi reinvestească profiturile.

Noua taxă va fi percepută asupra profiturilor companiilor de...

Administratorul judiciar al ELCEN avertizează că facturile bucureștenilor ar putea crește: PMB blochează ieșirea companiei din insolvență

Vineri, 25 Martie 2022, ora 08:59
Administratorul judiciar al ELCEN avertizează că facturile bucureștenilor ar putea crește: PMB blochează ieșirea companiei din insolvență
Administratorul judiciar al ELCEN acuză Primăria Capitalei că blochează ieşirea companiei din insolvenţă, avertizând că poate intra în faliment iar pierderea bonusului de cogenerare poate scumpi facturile bucureştenilor cu 80 milioane lei/lună.

"Primăria Municipiului Bucureşti (PMB) a contestat în instanţă raportul Sierra Quadrant, administratorul judiciar al ELCEN, prin care a fost constatată achitarea integrală a creanţelor istorice si curente scadente şi care urma să conducă la o sentinţă de încheiere a procedurii de ieşire din insolvenţă. Acţiunea PMB anulează de facto ieşirea din insolvenţă ceea ce înseamnă că ELCEN va pierde bonusul de cogenerare în valoare de 80 milioane de lei/lună până la finalizarea procedurii, iar dificultăţile financiare redevin o certitudine.

Decizia primarului Nicuşor Dan de a bloca ieşirea din insolvenţă a ELCEN este cu atât mai surprinzătoare cu cât aceasta survine la scurt timp după ce PMB a blocat de asemenea realizarea Sistemului de Alimentare Centralizat cu Energie Termică (SACET) prin refuzul de a finaliza achiziţia ELCEN, după ce îşi exprimase oficial intenţia de achiziţie, susţine administratorul judiciar al ELCEN.

Totodată, apreciază ca fiind extrem de relevant motivul care stă la baza contestaţiei, respectiv "o presupusă creanţă a ELCEN către PMB care a fost în două rânduri invalidată de instanţa de judecată".

Sierra Quadrant avertizează că lipsa...

Numărul alarmant al concedierilor din cauza facturilor mari la energie și gaze. Câți patroni își închid firmele

Marti, 15 Februarie 2022, ora 12:08
Numărul alarmant al concedierilor din cauza facturilor mari la energie și gaze. Câți patroni își închid firmele
Peste 34% dintre întreprinzători spun că reduc numărul de angajaţi, ca urmare a creşterii facturilor la electricitate şi gaze, iar 8% îşi închid firma, arată un sondaj realizat de Consiliul Naţional pentru Întreprinderi Private Mici şi Mijlocii din România (CNIPMMR) şi publicat luni, 14 februarie.

Astfel, jumătate dintre antreprenori au arătat că factura lor la electricitate a crescut cu 50%, o treime dintre ei spun că factura s-a dublat şi 15% au arătat că factura lor a crescut cu 200% şi peste. De asemenea, 0,41% au răspuns că factura nu a crescut sau a rămas la fel.

În ceea ce priveşte facturile la gaze, 37% dintre antreprenori chestionaţi au răspuns că valoarea facturii a fost cu 50% mai mare, 29% au spus că factura s-a dublat şi aproape 20% au arătat că factura a crescut cu 200% şi peste. 5,4% au precizat că factura la gaze nu a crescut sau a rămas la fel.

Ce măsuri vor lua antreprenorii


"Întrebaţi ce măsuri vor lua, 76% au spus că vor reduce sau vor amâna investiţiile, ceea ce are un impact uriaş în societate şi în economie, pentru că înseamnă o pierdere a competitivităţii.

Jumătate spun că vor diminua activitatea firmei, 38% că vor amâna achiziţia unor programe de digitalizare, ba chiar pentru unul din trei întreprinzători această perioadă va însemna reducerea numărului de angajaţi. De asemenea, 8% spun că vor închide firma. Deci practic una din 10 firme se va închide în perioada...

Polonezii au găsit soluția simplă pentru facturi mai mici la energie

Marti, 22 Februarie 2022, ora 06:49
Polonezii au găsit soluția simplă pentru facturi mai mici la energie
Peste 90% dintre polonezi spun că își limitează consumul de energie, iar peste 80% consideră conservarea energiei un factor crucial în comportamentul pro-mediu, arată un nou sondaj, scrie polskieradio.pl.

Facturile mari la energie și preocuparea pentru mediu sunt principalele motive pentru faptul că polonezii economisesc energie, arată studiul realizat de sondajul IBRiS.

Oamenii tind să opteze pentru măsuri de economisire a energiei care nu le afectează confortul de trai, dar le aduc unele economii reale, potrivit sondajului.

Pentru a economisi energie, polonezii își sting luminile, decuplează dispozitivele electronice atunci când acestea nu sunt folosite și își optimizează utilizarea aparatelor precum ceainic, mașini de spălat ori mașini de spălat vase, a spus Magda Smokowska de la Asociația Electricității din Polonia.

Alte măsuri prietenoase cu mediul presupun utilizarea becurilor și a aparatelor electrocasnice eficiente din punct de vedere energetic, pentru a reduce facturile de energie electrică, arată studiul.

Polonezii sunt, de asemenea, din ce în ce mai conștienți de amprenta lor de carbon, potrivit Michał Kowalczyk, șeful IBRiS.

Acest lucru promovează decizii de cumpărare mai conștiente privind energia, iar publicul polonez este „mai ecologic” în ceea ce privește obiceiurile și preferințele de zi cu zi, a spus el.

Marcel Ciolacu: Facturile la energie şi gaze nu vor mai creşte, "dimpotrivă, faţă de cele din noiembrie, decembrie şi ianuarie vor scădea"

Marti, 22 Februarie 2022, ora 18:10
Comenteaza acest articol | 10 comentarii
Marcel Ciolacu: Facturile la energie şi gaze nu vor mai creşte, "dimpotrivă, faţă de cele din noiembrie, decembrie şi ianuarie vor scădea"
Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat marţi, 22 februarie, că preţul la energie se va menţine la nivelul actual, iar măsurile în vigoare cu privire la facturile la energie electrică şi gaze naturale vor fi prelungite după 1 aprilie.

"În primul rând, preţul la energie rămâne în continuare şi vom vedea pe ce perioadă, dar pe o perioadă categoric mai lungă. (...) Actualele măsuri vor rămâne în vigoare. În funcţie de cum reglementează ANRE, timpul pe care îl au necesar, vom vedea dacă se va prelungi actuala ordonanţă sau va veni un nou act legislativ.

Toate aceste decizii vor fi comunicate de către prim-ministru, când va veni cu proiectul de ordonanţă. Cel mai important este că preţul va rămâne acelaşi, cu alte cuvinte facturile nu vor mai creşte sub nicio formă, dimpotrivă, faţă de cele din noiembrie, decembrie şi ianuarie vor scădea", a explicat Ciolacu, la Palatul Parlamentului, întrebat care sunt principiile agreate în cadrul coaliţiei de guvernare.

Întrebat dacă unii miniştri ar trebui să îşi dea demisia dacă aceste măsuri nu produc efecte, mai exact dacă reducerea accizei la carburanţi nu va duce la scăderea preţului motorinei şi benzinei, Ciolacu a răspuns:

"Ştim foarte bine că toate cauzele la scumpiri au fost de la energie. Am văzut şi noi o scumpire a barilului de petrol, dar sperăm, ca să echilibrăm acest lucru s-a venit cu propunerea de reducere a accizei. Eu nu vorbesc de...
  1. Nepăsarea cruntă cu care sunt tratați curierii de mâncare în București: "Știți la câte restaurante am fost întrebat dacă am nevoie de un pahar cu apă rece?"
  2. O româncă a profitat de defecțiunea unui bancomat și a scos 32.000 de euro în loc de 700
  3. Coșmarul românilor care și-au cumpărat bilete la companii aeriene low-cost
  4. Proprietarii de Dacia Spring reclamă probleme diverse cu aerul condiționat. "Dacă mergi 2 kilometri, nu-ți mai simți piciorul"
  5. Câte țigări și cât alcool puteți să transportați în bagaje dacă veți călători într-un stat al UE. Reguli drastice la vamă
  6. Insule ”plocon” pentru Arabia Saudită dacă va crește producția de petrol. Planul SUA pentru neutralizarea Rusiei
  7. Cât costă să mănânci un prânz și o cină pe o insulă din Grecia: „Poate par penibil. Aud zvonuri că prețurile au explodat”
  8. Metoda neinspirată prin care niște fermieri au vrut să fenteze statul. Au legat roșiile cu ață ca să-i păcălească pe inspectori
  9. Tsunami-ul va lovi Europa 100% anunță UNESCO: Ce orașe ar putea fi distruse VIDEO
  10. Încă 4 zile până la catastrofa financiară pe care Rusia nu a mai cunoscut-o din 1917. ”Biden chiar vrea să-l pedepsească pe Putin”