Rezultatele 1 - 15 din 1000 (0.154 secunde)

Articole despre "psd"

Nicolae Ciucă, despre stabilitatea coaliției de guvernare: „Relaţia cu PSD, cu UDMR, sunt cât se poate de funcţionale”

Vineri, 27 Mai 2022, ora 14:26
Nicolae Ciucă, despre stabilitatea coaliției de guvernare: „Relaţia cu PSD, cu UDMR, sunt cât se poate de funcţionale”
În ciuda tensiunilor din ultimele săptămâni, președintele PNL Nicolae Ciucă a declarat vineri, 27 mai, după ședința Consiliului Național al liberalilor, că relația cu PSD și UDMR sunt funcționale.

”De fiecare dată am făcut referire la relevanţa PNL în interiorul coaliţiei şi la cât de mult apreciem modul de lucru prin care am putut să agreăm toate deciziile pe care le-am luat, astfel încât coaliţia pentru stabilitatea României să funcţioneze. Vă spun cu toată responsabilitatea că ea funcţionează, nu am avut absolut deloc acele diaparităţi. Sigur, există discuţii pe politici, pe principii”, a precizat preşedintele PNL.

Nicolae Ciucă a arătat: ”Vom asigura şi vom continua să asigurăm stabilitatea coaliţiei, pentru că este datoria noastră faţă de români. Avem nevoie de stabilitate, avem nevoie de unitate, să gândim soluţiile prin care să trecem ţara prin criză şi avem nevoie ca cetăţenii noştri să înţeleagă faptul că tot ceea ce facem acum este îndreptat spre asigurarea acestei stabilităţi, a unui echilibru, într-o situaţie de crize care se multiplică şi devin tot mai complexe”.

Preşedintele PNL a mai spus că relaţia cu PSD, cu UDMR, sunt cât se poate de funcţionale. ”Vă asigur că din perspectiva mea şi a echipei de conducere nu avem probleme la nivelul coaliţiei”, a adăugat el.

Despre perspectiva viitoarelor alegeri, Ciucă a spus că este convins că peste doi ani de...

Nicolae Ciucă, despre coaliția cu PSD: ”Chiar dacă pare împotriva firii, totuşi, a asigurat stabilitatea de care aveam nevoie”

Marti, 24 Mai 2022, ora 19:14
Comenteaza acest articol | 11 comentarii
Nicolae Ciucă, despre coaliția cu PSD: ”Chiar dacă pare împotriva firii, totuşi, a asigurat stabilitatea de care aveam nevoie”
Premierul Nicolae Ciucă a vorbit marți, 24 mai, despre beneficiile coaliției PNL - PSD, deși a admis că ”pare a fi împotriva firii”.

Declarațiile au fost făcute la simpozionul ”PNL între prima şi a doua modernizare a României: 147 de ani de liberalism”, organizat la Biblioteca Centrală Universitară.

”Avem nevoie să construim, avem nevoie să facem proiecte şi ele trebuie să fie adaptate la tot ceea ce înseamnă dinamica şi evoluţia evenimentelor pe care le trăim. Pentru toate acestea, ca să putem să creăm proiecte, avem nevoie de stabilitate. Or, într-o situaţie în care totul a fost dat peste cap, de la efectele crizei pandemice la efectele crizei preţurilor la energie şi gaze, la efectele produse de invazia ilegală şi neprovocată a forţelor ruse în Ucraina, sunt elemente care caracterizează situaţia de astăzi şi într-adevăr nu este uşor să guvernezi. Pentru o guvernare este foarte important să găsim soluţii. În situaţii de criză s-a găsit o soluţie, soluţia aceea de a realiza o coaliţie, chiar dacă pare la un moment dat împotriva firii totuşi, a asigurat în cele şase luni de zile stabilitatea de care aveam nevoie, astfel încât România să poată să-şi realizeze obiectivele pe care şi le-a propus. Şi, în momentul de faţă, sigur este doar un rezultat de etapă, avem o creştere economică, am reuşit ca împreună cu ceilalţi membri ai coaliţiei să putem să asigurăm echilibrul şi...

Ce notă dă ministrul de Interne colaborării cu PSD: ”PNL nu participă la guvernări în calitate de partid balama”

Luni, 23 Mai 2022, ora 21:58
Ce notă dă ministrul de Interne colaborării cu PSD: ”PNL nu participă la guvernări în calitate de partid balama”
Secretarul general interimar al PNL, Lucian Bode, a vorbit luni, 23 mai, despre colaborarea cu PSD și viitoarele alegeri.

Întrebat, luni seară, la Digi 24, ce notă dă colaborării cu PSD, secretarul general interimar al PNL, Lucian Bode, a afirmat: ”7! Toate sondajele indică astăzi un grad de acceptabilitate a acestei coaliţii de peste 60%, de aceea mi-am permis să dau nota 7, luând ca reper ceea ce spun românii”.

Ministrul de Interne a precizat că PNL nu este ”partid balama”.

”Să fie foarte clar: PNL dă guvernări, nu participă la guvernări în calitate de partid balama. Sunt absolut convins că, în 2024, PNL poate da guvernarea României, depinde doar de noi”, a adăugat secretarul general al liberalilor.

Acesta apreciază că este important să fie depăşită ”această criză de securitate”, iar liberalii să se consolideze ca ”cel mai mare partid de dreapta”.

”Să intrăm în alegerile din 2024 ca un partid care a unit dreapta în jurul său (...) Am convingerea că PNL va demonstra că merită să guverneze România şi după 2024”, a mai afirmat Bode.

Întrebat dacă PNL ia în considerare o candidatură comună la alegerile prezidenţiale cu PSD, Bode a spus: ”Este dificil de răspuns la această întrebare (...) PNL are capacitatea de a promova o persoană care să candideze şi să câştige alegerile prezidenţiale”.

În ceea ce priveşte candidaturi comune la parlamentare, Bode a precizat că s-a...

Propunerea PSD pentru funcția de secretar general adjunct al Camerei Deputaților

Luni, 23 Mai 2022, ora 14:58
Propunerea PSD pentru funcția de secretar general adjunct al Camerei Deputaților
PSD o propune pe Ioana Bran în funcţia de secretar general adjunct al Camerei Deputaţilor.

Potrivit unei informări transmise, luni, Biroului permanent al Camerei din partea liderului deputaţilor PSD, Alfred Simonis, social-democraţii o nominalizează pentru această funcţie pe Ioana Bran, fost ministru al Tineretului şi Sportului şi fost deputat în legislatura 2016-2020.

Camera Deputaţilor urmează să voteze propunerea PSD într-o şedinţă de plen din această săptămână.

Votul este secret cu buletine de vot.

În prezent, Camera Deputaţilor are trei secretari generali adjuncţi: George Ionuţ Dumitrică, István Gaspar şi Cătălin Mihalache. Secretar general al Camerei este Silvia Mihalcea.

Marcel Ciolacu, întâlnire cu Ciucă privind propunerea PSD de impozitare progresivă SURSE

Marti, 17 Mai 2022, ora 15:23
Marcel Ciolacu, întâlnire cu Ciucă privind propunerea PSD de impozitare progresivă SURSE
Liderul PSD Marcel Ciolacu se întâlnește marți, 17 mai, de la ora 15.00, la Palatul Victoria, cu premierul Nicolae Ciucă. Însoţit de ministrul de Finanţe, preşedintele PSD vrea să îi prezinte premierului propunerile PSD privind introducerea impozitului progresiv, conform unor surse News.ro.


O astfel de măsură trebuie aprobată în coaliţie şi ar urma să fie aprobată până la 1 iunie, urmând să se aplice de la 1 ianuarie 2023.

Ciolacu a anunţat încă de luni, la sediul partidului, că rămâne un susţinător al impozitării progresive si preciza că este nevoie ca la 1 iunie să fie pregătit un nou set de măsuri fiscale, pentru bugetul pe 2023.

Potrivit surselor, liderul PSD vrea să îi prezinte prim-ministrului Ciucă propunerea PSD privind introducerea impozitului progresiv, care va cuprinde trei praguri de impozitare.

Întrebat luni seară, la Antena 3, despre posibilitatea renunţării la cota unică de impozitare şi trecerii la impozitul progresiv, ministrul Muncii, Marius Budăi a afirmat că "nu mai există cotă unică în România cam de mult timp".

Ministrul preciza că impozitarea progresivă "deocamdată este o idee care va fi discutată în coaliţie", iar dacă ea va fi agreată vor fi stabilite mai multe scenarii.

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu a anunţat luni, la sediul PSD, că sunt mai multe măsuri fiscale pe care va trebui să le ia coaliţia, pe care să le prezinte până la 1 iunie, în condiţiile în...

Cum au ajuns PSD și UDMR să insiste pentru modificarea Constituției ca președintele să fie ales de Parlament

Sambata, 21 Mai 2022, ora 03:25
Comenteaza acest articol | 13 comentarii
Cum au ajuns PSD și UDMR să insiste pentru modificarea Constituției ca președintele să fie ales de Parlament
PSD și UDMR au reînviat în ultima săptămână discuția privind modificarea Constituției, mai exact pe subiectul alegerii președintelui, fiind în favoarea modelului de republică parlamentară, în care președintele țării este desemnat de către Parlament și are rol mai mult decorativ.

Primele discuții în acest sens au pornit încă din luna noiembrie a anului trecut, la doar câteva săptămâni după formarea coaliției PSD-PNL-UDMR. Liderul PSD Marcel Ciolacu motiva atunci că rolul președintelui a fost gândit ca un producător de consens. Însă, conform acestuia, în ultimii ani ar fi existat situații în care acesta fie a preluat puterea atunci când avea de partea sa Guvernul, iar premierul devenea „marionetă”, fie era complet izolat.

Deși discuția părea abandonată, iar liderul social-democrat afirma atunci că nu reprezintă o urgență, acesta pare că s-a răzgândit, iar săptămâna trecută afirma că procesul de modificare a Constituției trebuie „pornit repede”. Acesta a mai motivat că ultima oară Constituția a fost modificată în urmă cu 20 de ani și că războiul din Ucraina trebuie să ne facă „să privim din toate unghiurile”.

Ciolacu a fost susținut apoi în spațiul public de către liderul UDMR Kelemen Hunor, care a declarat că susține o republică parlamentară, adică modelul în care președintele țării este ales în Parlament.

„Marea majoritate a ţărilor UE funcţionează ca state cu...

De ce a ajuns Florin Cîțu să atace coaliția cu PSD și care sunt șansele ca acesta să fie dat jos de la Senat

Joi, 05 Mai 2022, ora 12:06
Comenteaza acest articol | 10 comentarii
De ce a ajuns Florin Cîțu să atace coaliția cu PSD și care sunt șansele ca acesta să fie dat jos de la Senat
La aproximativ o lună după ce a fost dat jos de la șefia PNL, Florin Cîțu iese la atac împotriva alianței cu PSD și recunoaște că a greșit la momentul destrămării coaliției cu USR. De cealaltă parte, echipa câștigătoare care în urmă cu un an îl propulsa la șefia partidului, a lansat pe surse ideea înlocuirii lui Cîțu de la Senat.

Florin Cîțu a subliniat într-un interviu pentru DigiFM că s-ar fi luptat pentru refacerea alianței cu USR și a reamintit că varianta cu PSD este un compromis

Nu era ceva ce era natural și poate că de aceea lucrurile nu au funcționat până la urmă. De aceea, eu a trebuit să fac un pas în lateral. Pentru mine, această coaliție nu e naturală. Nu cred că după ce am venit la guvernare, în 2019, și am corectat 3 ani de măsuri total anti-economice și anti-români, putem să stăm acum la masă cu aceeași oameni și să credem că nu vor fi la fel. Și deja am câteva exemple că mergem în aceeași direcție, dar este o decizie a conducerii Partidului Național Liberal”, a afirmat Cîțu.

Fostul lider al liberalilor și-a îndreptat apoi atacul și asupra actualei conduceri a PNL, despre care spune că trebuie să-și asume rezultatele finale. „Eu am considerat că nu pot fi în această coaliție cu PSD-ul, pentru că mi se părea că orice măsură a PNL nu era susținută. Atunci, conducerea PNL, care susține această coaliție și aceste măsuri ale PSD-ului, și-a asumat rezultatele unei...

Un lider social-democrat îi dă șanse mari lui Mircea Geoană la președinție în 2024: ”PSD va candida singur la toate alegerile”

Luni, 02 Mai 2022, ora 22:20
Comenteaza acest articol | 12 comentarii
Un lider social-democrat îi dă șanse mari lui Mircea Geoană la președinție în 2024: ”PSD va candida singur la toate alegerile”
Prim-vicepreşedintele PSD, Sorin Grindeanu, a declarat luni, 2 mai, că actualul secretar general adjunct al NATO, Mircea Geoană, poate fi ”un candidat redutabil” care să câştige alegerile prezidenţiale din 2024.

Ministrul Transporturilor a precizat că PSD va candida singur la toate alegerile din 2024 și a exclus candidatura sa la președinție.

”Sunt alţi colegi care sunt mult mai potriviţi decât mine: preşedintele partidului, îl avem şi pe domnul Rafila, avem şi pe doamna Firea. Sunt destui”, a spus Grindeanu luni seară, la Antena 3.

Întrebat dacă este posibil ca Mircea Geoană să fie candidat din partea PSD, Grindeanu a răspuns: ”Nu e membru PSD în acest moment. Domnul Geoană, mai ales din anvergura pe care acum şi-a construit-o la nivel internaţional ca secretar general adjunct NATO, ceea ce e o funcţie extrem de importantă şi ca fost social-democrat, pentru că a fost preşedintele Partidului Social Democrat, dacă va dori - eu nu ştiu dacă va dori, deşi ţin legătura şi vorbesc destul de des cu domnul Geoană -, poate fi, de asemenea, un candidat redutabil care să câştige alegerile”.

Ministrul Transporturilor a mai fost întrebat și dacă vede posibilă candidatura fostei șefe a DNA Laura Codruţa Kovesi la prezidențiale.

”Ştiu că acum e în altă parte, pe la Bruxelles”, a răspuns prim-vicepreşedintele PSD.

Sorin Grindeanu a mai fost întrebat dacă la alegerile din 2024, în afara de cele...

Drulă, vehement cu alianța PSD-PNL: "Ne bagă creşteri de taxe şi impozit progresiv. Nici gând să scadă cheltuielile statului"

Marti, 17 Mai 2022, ora 17:04
Drulă, vehement cu alianța PSD-PNL: "Ne bagă creşteri de taxe şi impozit progresiv. Nici gând să scadă cheltuielile statului"
Preşedintele interimar al USR Cătălin Drulă a afirmat că PSD şi PNL vor să crească taxele şi să introducă impozitul progresiv, în contextul în care au crescut deja preţurile. El a mai spus că cei din coaliţia de guvernare nu au de gând să elimine pensiile speciale sau „să înceteze să tot creeze instituţii şi sinecuri” ori „să ducă pe profit companiile de stat”.


„Ce poate produce guvernarea militaro-socialistă? După explozia preţurilor, acum ne bagă creşteri de taxe şi impozit progresiv. Nici gând să scadă cheltuielile statului. Să elimine pensiile speciale cu super-majoritatea lor. Să înceteze să tot creeze instituţii şi sinecuri. Să ducă pe profit companiile de stat”, a scris Cătălin Drulă, marţi pe Facebook.

Liderul interimar al USR a adăugat că „încă o dată se dovedeşte că PNL e un partid etatist care nu mai are nicio legătură cu cel care a introdus cota unică acum 18 ani”.

„USR este singurul partid căruia îi pasă de banul public şi de eficienţa statului. Singurul partid cu adevărat liberal”, a completat Drulă.

Liderul PSD Marcel Ciolacu s-a întâlnit, în această după-amiază, la ora 15.00, la Palatul Victoria, cu premierul Nicolae Ciucă. Însoţit de ministrul de Finanţe, preşedintele PSD vrea să îi prezinte premierului propunerile PSD privind introducerea impozitului progresiv, începând de anul viitor, au precizat surse politice pentru News.ro.

O astfel de...

Care sunt cele trei nume luate în calcul de PSD pentru alegerile prezidențiale

Miercuri, 04 Mai 2022, ora 22:06
Care sunt cele trei nume luate în calcul de PSD pentru alegerile prezidențiale
Prim-vicepreședintele PSD Sorin Grindeanu a dezvăluit într-o intervenție la Antena 3 ce nume sunt luat în calcul de social-democrați pentru o eventuală candidatură la alegerile prezidențiale din partea partidului.

Sorin Grindeanu a mai afirmat că social-democrații au hotărât ca Marcel Ciolacu să preia rolul de premier la rotativa de anul viitor.

„Există o singură decizie și a fost luată în toamna anului trecut, în unanimitate, Marcel Ciolacu să fie premier, și așa va fi... Ce este sigur că în mai, anul viitor, va exista această rotație la nivel de premier. Asta e sigură, se va întâmpla în mai anul viitor”, a relatat Grindeanu.

În ce privește candidatura la alegerile prezidențiale, prim-vicepreședintele PSD a afirmat că nu este interesat. În schimb, acesta a dezvăluit mai multe nume care sunt luate în calcul.

„Exclus (dacă va candida la prezidențiale n.r.), la prezidențiale sunt alți colegi mai potriviți... președintele partidului, îl avem pe domnul Rafila, o avem pe doamna Firea... Nu știu dacă Geoană își va dori, poate să fie un candidat redutabil care să câștige alegerile”, a explicat Sorin Grindeanu.

Despre varianta Mircea Geoană a vorbit și Marcel Ciolacu în urmă cu trei săptămâni, într-un interviu pentru Europa Liberă.

Chestionat dacă secretarul general al NATO și fost membru PSD Mircea Geoană ar reprezenta o variantă de candidat pentru prezidențiale, Ciolacu a confirmat,...

USR acuză că Legea achizițiilor inițiată de PNL-PSD vrea să „dea liber la hoție”

Luni, 18 Aprilie 2022, ora 15:31
Comenteaza acest articol | 27 comentarii
USR acuză că Legea achizițiilor inițiată de PNL-PSD vrea să „dea liber la hoție”
USR acuză că, „după ce 137 de parlamentari ai coaliţiei la putere, din care 78 de la PSD, au semnat proiectul prin care se dă liber la hoţie prin modificarea Legii achiziţiilor publice, conducerea PSD anunţă că nu susţine proiectul”.


„De fapt, anunţul este doar o încercare de a-i păcăli, din nou, pe români. Ca şi alte dăţi, PSD spune una şi face alta. Alături de partenerii de la PNL şi UDMR, PSD vrea să elimine şi ultimele piedici din calea furtului deşănţat din banul public: scoate din schemă Curtea de Conturi şi măreşte de până la 10 ori pragul până la care pot fi cumpărate direct, fără proceduri transparente, bunuri şi servicii. Aceasta după ce au umflat bugetul PNDL 3 la 65,5 miliarde de lei, în timp ce românii se luptă cu facturile uriaşe şi cu inflaţia”, a transmis USR, într-un comunicat de presă.

„Este evidentă preocuparea coaliţiei PSD-PNL-UDMR pentru furt. Mufarea clientelei politice la resursele publice este punctul principal al programului de guvernare. Iar mascarea hoţiei sub motivarea absorbţiei fondurilor din PNRR este o jignire la adresa inteligenţei românilor”, a declarat Cătălin Drulă, preşedintele interimar al USR.

La rândul său, deputatul USR Stelian Ion a precizat că începe să se vadă miza guvernării PSD-PNL-UDMR şi anume miliardele care vor veni prin programul „Anghel Saligny” şi PNRR.

„Ies la lumină miza guvernării PSD-PNL-UDMR şi resorturile care au...

Daunele morale pe care le va plăti consilierul PSD care a spus despre Clotilde Armand că în Franța ”era răpită și violată zile în șir”

Sambata, 30 Aprilie 2022, ora 18:09
Comenteaza acest articol | 19 comentarii
Daunele morale pe care le va plăti consilierul PSD care a spus despre Clotilde Armand că în Franța ”era răpită și violată zile în șir”
Un consilier județean PSD din Vrancea a fost obligat de Tribunalul București să îi plătească daune importante primarului Sectorului 1, Clotilde Armand.


Ioan Micu va trebui să plătească daune morale în valoare de 30.000 de lei. ”Obligă pârâtul la plata către reclamantă a sumei de 30.000 lei daune morale. Respinge în rest cererea, ca neîntemeiată. Cu apel în 30 de zile de la comunicare; cererea de apel se depune la Tribunalul Bucureşti”, se precizează în dispozitivul hotărârii Tribunalului București din 27 aprilie 2022. Hotărârea nu este definitivă.

Ioan Micu a lansat, în iunie 2021, un atac grosolan la adresa primarului Clotilde Armand, într-un comentariu la o postare pe Facebook despre criza gunoaielor din Sectorul 1. El a scris că "În Franţa era răpită şi violată zile în şir".

Presedintele Consiliului Judetean Vrancea, liberalul Cătălin Toma, a reacţionat tot printr-o postare pe Facebook: ”Consilierul judeţean PSD Ioan Micu a depăşit orice limită a bunului simţ în ceea ce priveşte exprimarea pe paginile de socializare. Social-democratul a jignit-o pe Clotilde Armand, primarul sectorului I al Capitalei, ”aplaudând” indirect modul în care aceasta a fost agresată în Bucureşti.

În condițiile în care Ioan Micu este consilier județean, gestul său afectează și imaginea instituției, motiv pentru care solicit public conducerii PSD Vrancea (care o mai fi că nu se știe prea bine), sancționarea...

Cine a venit cu ideea impozitului progresiv în PSD. Fost sfetnic al lui Dragnea, conduce din umbră Ministerul de Finanțe - SURSE

Vineri, 20 Mai 2022, ora 08:46
Comenteaza acest articol | 13 comentarii
Cine a venit cu ideea impozitului progresiv în PSD. Fost sfetnic al lui Dragnea, conduce din umbră Ministerul de Finanțe - SURSE
Schimbarea sistemului fiscal de la cotă unică la impozit progresiv a fost asumată de liderul PSD Marcel Ciolacu, însă a fost gândită de economistul Cristian Socol, susțin surse politice pentru ziare.com.


Economistul Cristian Socol este unul dintre gânditorii de stânga din România, fiind un puternic susținător al impozitului progresiv.

“Socol este creierul din spatele acestei măsuri privind impozitul progresiv. De fapt, toate deciziile majore pe care PSD le propune pe teme de fiscalitate sunt gândite de Socol. Și programul de guvernare al partidului pentru alegerile din 2020 pe partea economică a fost scris tot de Socol. Marcel Ciolacu ascultă cu sfințenie de Socol, care e perceput în partid ca fiind mult mai puternic decât ministrul de Finanțe Adrian Câciu”, susțin surse din conducerea PSD pentru Ziare.com.

Cristian Socol s-a numărat și printre apropiații lui Liviu Dragnea, fiind responsabil de programele economice ale PSD în guvernele Grindeanu, Tudose și Dăncilă.

În Decembrie, Socol a fost numit în funcţia de preşedinte al Consiliului de Supraveghere al Fondului Român de Contragarantare, funcţie pentru care va primi o indemnizaţie brută lunară de 18.900 de lei.

Gafă antologică a unei filiale PSD: „Campania de sterilizare gratuită a consilierilor PSD, s-a încheiat”

Sambata, 16 Aprilie 2022, ora 11:59
Comenteaza acest articol | 13 comentarii
Gafă antologică a unei filiale PSD: „Campania de sterilizare gratuită a consilierilor PSD, s-a încheiat”
O postare a organizației PSD Panciu, ștearsă între timp, a devenit virală pe rețelele de socializare. În postare PSD Panciu arăta că o „campanie de sterilizare gratuită a consilierilor PSD” s-a încheiat cu succes cu sterilizarea a 410 animale.

„Campania de sterilizare GRATUITĂ a consilierilor PSD, s-a încheiat cu 410 animale sterilizate, iar asta se traduce în mii de pui ce nu vor mai suferi”, era anunțul postat pe pagina de Facebook a Organizației PSD Panciu.

Practic, prin modul în care au formulat anunțul, administratorii paginii de Facebook au arătat, punând și o virgulă între subiect și predicat, că a fost vorba de o campanie „sterilizare a consilierilor PSD”. PSD Panciu se referea, de fapt, la o campanie de sterilizare a animalelor din oraș.Potrivit G4Media, postarea a fost editată. Sâmbătă, anunțul de pe pagina de Facebook a organizației era șters.

Daniel Ghiță (PSD), după vizita lui Ciolacu și Ciucă la Kiev: „Cât timp ne mai închinăm Ucrainei? Chiar nu avem altceva de făcut?”

Vineri, 29 Aprilie 2022, ora 16:16
Comenteaza acest articol | 25 comentarii
Daniel Ghiță (PSD), după vizita lui Ciolacu și Ciucă la Kiev: „Cât timp ne mai închinăm Ucrainei? Chiar nu avem altceva de făcut?”
Deputatul PSD Daniel Ghiță a comis un nou derapaj după ce s-a arătat deranjat de preocuparea autorităților române de situația din Ucraina, în contextul în care zilele trecure premierul Nicolae Ciucă și președintele PSD Marcel Ciolacu au vizitat orașul Kiev și s-au întâlnit cu președintele ucrainean Volodimir Zelenski.

Într-un mesaj pe Facebook, deputatul PSD susține că autoritățile statului „se închină” Ucrainei, în timp ce „românii mor de foame”.

„Cât timp ne mai închinăm Ucrainei? În timp ce românii mor de foame, prețul la gaz, energie, combustibil sărăcește poporul român. Oamenii trăiesc în frică si sărăcie. Chiar nu avem altceva de făcut decât să ne închinăm (zilnic) Ucrainei? Prioritate are România!”, a notat Daniel Ghiță pe Facebook.Mesajul lui Ghiță vine în contextul în care șeful său de partid, Marcel Ciolacu, a vizitat în urmă cu câteva zile capitala ucraineană și s-a întâlnit cu Volodimir Zelenski.

Daniel Ghiță a mai avut o reacție deplasată în urmă cu o lună când a anunțat că va părăsi plenul Parlamentului României în momentul discursului președintelui Ucrainai Volodimir Zelenski. Acesta susținea atunci că românii au fost umiliți de Zelenski pe timp de pace.

"Zelenski o sa vorbească în Parlamentul României?! Eu, voi părăsi sala! Președintele țării trebuie să facă orice posibil să fie PACE, nu campanii de imagine în timp de război! Modul...
  1. Unde ascundea o funcționară banii din șpagă. Surpriză de proporții în timpul unor percheziții la birourile DGASPC Tulcea.
  2. Previziuni sumbre despre noua ordine globală. Care este țara fostă comunistă cu șanse să devină o mare putere europeană
  3. Avionul A-36 ținut secret: Bombardierul proiectat să lovească Rusia cu arme nucleare VIDEO
  4. Cine compune "pătura sulfuroasă" a României care o atacă pe Simona Halep: "Știe tot despre tot, de la cipuri la viruși și planete plate"
  5. Insula Șerpilor s-a umplut de vehicule militare și este înconjurată de nave rusești. Reacția Ucrainei este neclară: "Prea puține unități de artilerie cu rază lungă"
  6. Adevăratul motiv pentru care guvernul dă 700 de lei pensionarilor. Specialist: ”Cu jumătate din sumă ar fi putut să-i scoată pe toți din sărăcie”
  7. Avocat Dr. Daniel MOREANU: Codul Urbanismului şi Construcţiilor: principalele modificări pe care le va aduce!
  8. A exagerat Bianca Drăgușanu cu operațiile? "Dacă arătarea asta i se pare frumoasă vreunui bărbat..."
  9. Mafia taximetriștilor s-a întors la Aeroportul Otopeni. Cine este Mecanicul, co­or­donatorul ”reţelei de băieţi un­suroşi ce ştie bine tabla împărţirii cu au­torităţile”
  10. Putin recurge la Planul C pentru câștigarea războiului din Ucraina: Lovitură grea pentru întreaga lume